Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Σοκαριστικές μαρτυρίες - «Λόγω της απόρριψης την σκότωσε - την τυραννούσε» (βίντεο)

Είναι η 13η γυναικοκτονία, από τις αρχές του έτους...

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Πρόκειται για την 13η γυναικοκτονία, από τις αρχές του έτους.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» έφερε «στο φως» αποκλειστικές μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι.

«Του έλεγαν ότι η 48χρονη ήταν στη ζωή για να μην αυτοκτονήσει»

«Βρεθήκαμε πρώτοι στο σημείο. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07.30 το πρωί, όταν ο πρώην σύζυγος μαχαίρωσε με τουλάχιστον 8 μαχαιριές την πρώην γυναίκα του, και μητέρα 4 παιδιών. Η ταφή της θα γίνει σήμερα στη Μεσσαρά Ηρακλείου. Μετά το έγκλημα ο δράστης πήγε σε απόκρημνο σημείο και απειλούσε να αυτοκτονήσει», εξήγησε η Κατερίνα Μαρκάκη, δημοσιογράφος lasithiradio.gr.

«Ο μεγαλύτερος γιος ενημερώθηκε από τον πατέρα και δράστη ότι σκότωσε τη μητέρα του, και πήγε στο σημείο. Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για να μεταπείσουν το δράστη να μην αυτοκτονήσει. Του έλεγαν ότι η 48χρονη ήταν στη ζωή ώστε να τον μεταπείσουν. Η διαπραγμάτευση κράτησε τελικά 8 ώρες. Ο δράστης έλεγε ότι θέλω να αυτοκτονήσω, δε θέλω να πάω στη φυλακή. Η αστυνομία κατάφερε με διπλωματία να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το τέλος της διαπραγμάτευσης, ο δράστης έκανε με το μαχαίρι κάποιες αμυχές στο χέρι του και κατά κάποιες πληροφορίες και στο στέρνο του. Βρίσκεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος. Δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του, ωστόσο παραμένει στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι θέμα ωρών το να εξέλθει. Χθες από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο απαγορεύτηκε η είσοδος σε κάθε οικείο του πρόσωπο», πρόσθεσε η ίδια.

«Δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία εναντίον του»

Τραγική φιγούρα και η μητέρα της 48χρονης, μια 90χρονη γυναίκα, που της είπαν ότι η κόρη της «έφυγε» από παθολογικά αίτια.

«Βρισκόμαστε κοντά στο σπίτι του ζευγαριού. Ήταν σε διάσταση δεν είχαν πάρει διαζύγιο. Οι σχέσεις του ζευγαριού δεν ήταν καλές. Στην προσπάθεια που έκανε το θύμα να φτιάξει τη ζωή της τον τελευταίο καιρό, ο δράστης είχε εκφράσει τον εκνευρισμό του και εξαπέλυσε απειλές. Πληροφορίες από ανθρώπους κοντά στο δράστη αναφέρουν ότι ο δράστης είχε εκνευριστεί επειδή η 48χρονη φέρεται να είχε συνάψει σχέσεις με φίλο του, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία επίσημη για κακοποιητική συμπεριφορά του δράστη ή για απειλές εκ μέρους του», εξήγησε η Μίρκα Οικονομοπούλου, δημοσιογράφος τηλεόρασης Creta.

Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο η Κατερίνα Μαρκάκη «Και εχτές το πρωί μάς τηλεφωνούσε κόσμος και έλεγαν ότι είχε πει ότι θα τη σκοτώσει. Το είχε πει σε αρκετό κόσμο. Φάκελος στην αστυνομία για την υπόθεση δεν είχε ανοίξει ποτέ, δεν υπήρξε ποτέ κάποια καταγγελία.

Φίλη 48χρονης – Αποκαλυπτική: «Λόγω της απόρριψης τη σκότωσε – Την τυραννούσε»

«Αυτός δε δούλευε. Είχε σηκώσει χέρι πάνω της. Της είχα πει να φύγει, μου έλεγε ότι δε γίνεται, και πώς θα βρει δουλειά εκεί. Το ήξερα ότι είχε πάει σε ενοικιαζόμενο να μείνει, αλλά ενδιαφερόταν για το σπίτι.  Αυτός ήταν οδηγός. Είχε χρεωθεί η νταλίκα του, την πήρε η τράπεζα κάποια στιγμή. Μετά δούλεψε για λίγο διάστημα. Αυτός δεν πλήρωνε τίποτα, απλά έμενε εκεί», είπε αποκλειστικά στο MEGA φίλη της αδικοχαμένης 48χρονης.

«Λόγω της απόρριψης έφτασε εκεί. Στην Ιεράπετρα είναι παράξενοι οι άνθρωποι. Είχε δει κάποια πράγματα εκείνη, ότι είχε πάει με άλλη αυτός, και εκείνη το είχε ανακαλύψει. Υπήρχαν πολλά προσωπικά θέματα. Όλοι ήξεραν ότι είχε πρόβλημα με εκείνον, αλλά κανείς δε βοηθούσε. Έπρεπε να την τραβήξουν να φύγει από εκείνον. Μου είχε πει ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε ο σύζυγος μια κληρονομιά και ότι μετά θα τα ξεκαθάριζαν όλα. Αυτό της είπε. Κάποια στιγμή που πήρε την κληρονομιά θυμήθηκε να τη σκοτώσει; Μια ζωή θέατρο έπαιζε αυτός, την τυραννούσε», πρόσθεσε η ίδια.

Καταγγελίες ότι ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική & αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και ότι είχε πρόβλημα με το αλκοόλ, και μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία. Το θύμα μέσα από αναρτήσεις της φαίνεται ότι είχε υποστεί κάποιες συμπεριφορές στις οποίες ήθελε να βάλει τέλος», τόνισε η Μίρκα Οικονομοπούλου.

Συγχωριανή θύματος: «Αυτός δεν ήταν καλός άνθρωπος – Σιγά μην αυτοκτονούσε»

«Τον ξέραμε από μακριά. Δούλευε εποχιακά ως δοηγός. Αυτός δεν ήταν καλός άνθρωπος. Η γυναίκα αυτή δούλευε παντού για ένα μεροκάματο. Ξέραμε ότι ήταν χωρισμένοι από παλιά, τους βλέπαμε μαζί, τον βοηθούσε. Έχουμε συγκλονιστεί. Σιγά μην αυτοκτονούσε», ανέφερε αποκλειστικά στο MEGA συγχωριανή του 48χρονου θύματος.

«Είχε πάει σε ψυχιατρική κλινική – Τον παρακολουθούσε γιατρός»

«Ήξερα ότι είχαν χωρίσει και δεν είχα ακούσει ότι ήθελε να κάνει κάτι κακό. Δε γνώριζα τίποτα, ούτε είχα αναφερθεί σε κάτι. Είχαν χωρίσει περίπου ένα χρόνο. Είχε πάει σε ψυχιατρική κλινική, τον παρακολουθούσε γιατρός, επειδή δεν ένιωθε καλά μετά το χωρισμό. Το θείο μου τον είδα τελευταία φορά εχτές το μεσημέρι. Ο θείος μου δούλευε σε τουριστικά λεωφορεία. Το χειμώνα δουλεύει σε κάποιες εταιρίες, ασχολείται με νταλίκες και δούλευε ως οδηγός. Δεν είχα ακούσει ποτέ για ξυλοδαρμό, ούτε από τη θεία ούτε από το θείο μου. Η θεία μου ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν είχαμε πολλές σχέσεις», αποκάλυψε στο MEGA ανιψιός του θύτη.

Με τραύματα από μαχαίρι στο νοσοκομείο ο συζυγοκτόνος

Ο 54χρονος συζυγοκτόνος παρέμεινε το βράδυ στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας καθώς αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που σκότωσε την πρώην σύζυγό του. Σύμφωνα με το cretapost, ο δράστης μετά την άγρια δολοφονία της 48χρονης πήγε σε γκρεμό που υπήρχε δίπλα από το ξενοδοχείο και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ όπως φαίνεται μαχαιρώθηκε δύο φορές στο στήθος.

Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του μεγάλου του γιου, ο 54χρονος τελικά πείστηκε να μην βάλει τέλος στη ζωή του και να παραδοθεί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Φέρει δύο τραύματα από αμβλύ όργανο στο αριστερό στήθος. Το ένα επιφανειακό το άλλο λίγο πιο βαθύ. Οι γιατροί τον περιέθαλψαν ενώ δεν χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκης.

Καρέ – καρέ πώς έγινε το έγκλημα – Ψύχραιμος ο συζυγοκτόνος

Απόλυτα ψύχραιμος εμφανίστηκε αμέσως μετά την δολοφονία της πρώην συζύγου του, ο 54χρονος άνδρας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου όπου έγινε η άγρια δολοφονία ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να την σκοτώσει.

Η 48χρονη έφυγε σήμερα το πρωί από το σπίτι όπου έμενε με το νέο της σύντροφο στην Ιεράπετρα για να πάει στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστεράς προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά.

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο.

Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει «Πού είναι η …; Τί της έκανες;» και της απαντά «Είχαμε προηγούμενα» και φεύγει», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, η διευθύντρια του ξενοδοχείου περιγράφοντας και τις επόμενες κινήσεις του δολοφόνου: «Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με  τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός. Εκεί απειλούσε να αυτοκτονήσει με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο σημείο».

Μέσα σε λίμνη αίματος η 48χρονη

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται τόσο η διευθύντρια του ξενοδοχείου όσο και η μητέρα της που αντίκρισε νεκρή την 48χρονη. «Η μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε την βρήκε πεσμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να την σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε», τόνισε σχετικά η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξενοδοχείο βρέθηκε ο ιατροδικαστής ενώ είχαν κληθεί και τα παιδιά του ζευγαριού.

Η 48χρονη πρόσφατα είχε φτιάξει την ζωή της μετά το διαζύγιο που πήρε από τον πρώην σύζυγό της.

 

«Απ’ ότι γνωρίζω έχουν πάρει κανονικά διαζύγιο ωστόσο εκείνος δεν έφευγε από το σπίτι. Η 48χρονη όμως ξανάφτιαξε τη ζωή της και απ’ ότι γνωρίζω εκείνος το έμαθε πρόσφατα. Η κοπέλα έμενε με το νέο της φίλο ενώ δύο ημέρες πριν ο πρώην σύζυγος της είχε προαναγγείλει ότι θα την σκοτώσει αλλά όλοι πίστευαν ότι θα έμενε στα λόγια», επεσήμανε σχετικά στο cretapost, η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

Ξαδέρφη συζυγοκτόνου: Κρίμα κι άδικο για την Νεκταρία – Είχε σχέση με τον καλύτερο φίλο του

Μία ξαδέρφη του συζυγοκτόνου μιλώντας στο cretapost αναφέρει πως είχαν πάρει εδώ και κάποιο καιρό διαζύγιο ωστόσο πρόσφατα ο 54χρονος έμαθε ότι διατηρούσε σχέση με τον επιστήθιο φίλο του.

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που έγινε. Κρίμα για την Νεκταρία», τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη.

Η ίδια περιγράφει πως η σχέση του 54χρονου με τα παιδιά του είναι εξαιρετική ενώ ο δράστης φαίνεται να έχει αδυναμία στον μεγαλύτερο γιο του.

ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν είχε υπάρξει καταγγελία» για τον 54χρονο

Καμία καταγγελία δεν υπήρξε για τον 54χρονο στην Ιεράπετρα της Κρήτης σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η 48χρονη στην Κρήτη είχε προβεί σε καταγγελία σε βάρος του 54χρονου πρώην συζύγου της, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως δεν είχε καταγγελθεί ποτέ ο συζυγοκτόνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο αναφορικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στο νομό Λασιθίου, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνεται ότι: Σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του ανωτέρω νομού, δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ