Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Να γιατί θέλουμε να «σηκώνουμε» τα μαγαζιά: Οι 4 λόγοι που μας κάνουν να αγοράζουμε συνεχώς καινούργια πράγματα

Ακόμα κι αν δεν τα έχεις ανάγκη, δε μπορείς να αντισταθείς

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να θέλει να αγοράζει συνέχεια καινούργια πράγματα; Ακόμα κι αν δεν τα έχεις ανάγκη, δε μπορείς να αντισταθείς στο να τα αποκτήσεις; Νιώθεις ώρες ώρες ότι έχεις την ακατανίκητη επιθυμία να σηκώσεις τα μαγαζιά, χωρίς να έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου να ψωνίσεις; Γιατί συμβαίνει αυτό;

1. Βαριέσαι.

Ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο αγοράζουμε πράγματα, είναι η πλήξη.  Όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, όταν βαριόμαστε, αγοράζουμε κάτι καινούργιο για να φτιάξουμε την ημέρα μας και τη διάθεσή μας. Πιστεύουμε λανθασμένα ότι αυτό θα σπάσει τη μονοτονία.

2. Ανασφάλεια.

Ένας άλλος λόγος που μας πιάνει καταναλωτική μανία, είναι πως πιστεύουμε ότι το να έχουμε πολλά πράγματα, θα μας κάνει να νιώσουμε πιο ασφαλείς. Έχουμε την τάση, να θέλουμε να νιώσουμε την αίσθηση ότι δε μας λείπει τίποτα και έχουμε όλα τα αναγκαία. Μόνο που πέρα από το σπίτι και το φαγητό, που είναι τα πραγματικά απαραίτητα, τα άλλα απλώς μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πλήρεις. Σκεφτόμαστε “ας το αγοράσω μπορεί να μου χρειαστεί”, κι εν τέλει μαζεύουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα.

3. Μεγάλες προσφορές.

Υπάρχουν πολλά κόλπα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εταιρία, για να μας κάνει να αγοράσουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Τέτοιοι τρόποι είναι οι μεγάλες προσφορές. Διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι ευκαιρία να επωφεληθούμε από τη μεγάλη προσφορά, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μη χρειαζόμαστε καν το προϊόν τους, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

4. «Ζηλεύουμε».

Στους ανθρώπους αρέσει να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους άλλους γύρω τους. Κι αυτό δεν είναι κακό. Έτσι, εξελισσόμαστε. Υπάρχει όμως η περίπτωση, να πέσουμε στην παγίδα να θέλουμε πράγματα που έχουν οι άλλοι, χωρίς να τα χρειαζόμαστε. Όπως επίσης, θέλουμε να έχουμε περισσότερα από τον δίπλα μας, γιατί έτσι νιώθουμε υπεροχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ