Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το περιστατικό κακοποίησης του 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο

Τι δηλώνει ο οργανισμός; 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού, σε συνέχεια όσων έλαβαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κακοποίηση 8χρονου παιδιού στη Ρόδο έχει να δηλώσει τα ακόλουθα:

  1. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί 3 Γραμμές Υποστήριξης
  2. Εξειδικευμένη για την Υποστήριξη των Παιδιών είναι η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056:
  • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
  • Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Δωρεάν
  1. Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
  2. Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
  3. Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
  4. Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης
  5. Αν και εφόσον, μετά από την εισαγγελική έρευνα, κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση του παιδιού από το σπίτι, ή οποιαδήποτε άλλη παροχή υποστήριξης για το παιδί, τότε ο Εισαγγελέας επικοινωνεί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζητά:

- να φιλοξενηθεί το παιδί σε Σπίτι του Οργανισμού ή

- να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και μετά να αναζητηθεί ο χώρος φιλοξενίας του.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Το νομικό μας τμήμα θα φροντίσει για όλες τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες προκειμένου να μην χρησιμοποιείται “Το Χαμόγελο” που καθημερινά δίνει μάχες ενάντια σε αυτή τη φρικτή κακοποίηση και κακή διαδικασία που υφίστανται κάποια παιδιά. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο που εδώ και 25 χρόνια μάς στηρίζει είμαστε εδώ, 24 ώρες το 24ωρο, για να λύνουμε τα προβλήματα, για να δίνουμε λύση στα παιδιά που καταστρέφεται η ζωή τους, καταστρέφεται το παρόν τους, αλλά και το μέλλον τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ