Σεισμός Κρήτη: Μικρό τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ - «Απομακρυνθείτε από τις ακτές» - σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» (φωτό & βίντεο)

Έχει καταρρεύσει μέρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ξερόκαμπος

Σε εφαρμογή τέθηκε άμεσα το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και 'Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή, έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

 

 

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρονται μικρές κατολισήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Σητείας, ενώ έχει καταρρεύσει μέρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ξερόκαμπος, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.   

Ο σεισμός που έγινε έντονα αισθητός και είχε διάρκεια, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα του Ξηρόκαμπου, καθώς έπεσαν ράφια και προϊόντα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, έχουν υπάρξει αναφορές για κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία της περιοχής.

 

Ζημιές σε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι, Πισκοκέφαλο. Derek Boyd

Δημοσιεύτηκε από Sitia on line στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

 

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ Λουκάς Σκανδάλης

Δημοσιεύτηκε από Sitia on line στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

 

 

Μόνο υλικές ζημιές από τα 6,3 Ρίχτερ By style100fm 12 Οκτωβρίου, 2021 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το...

Δημοσιεύτηκε από Sitia on line στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

 

 

Δημοσιεύτηκε από Sitia on line στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

 

Οδηγίες προστασίας από σεισμούς: https://www.civilprotection.gr/el/seismo

Μικρό τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ

Για την εκδήλωση μικρού τσουνάμι στη Νότια Κρήτη ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου. «Απομακρυνθείτε από τις ακτές» αναφέρει στην προειδοποίησή του ο επιστήμονας.

 

ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ!

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Papadopoulos στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

 

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η εστία του νέου αυτού σεισμού είναι στη θάλασσα και όχι στην ξηρά όπως στο Αρκαλοχώρι.

«Είναι ευεργετικό γιατί η εστία του σεισμού είναι στη θάλασσα και μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου», τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Πρόσθεσε ότι παρατηρείται διέγερση στο κεντρικό κυρίως τμήμα του ελληνικού τόξου που καταλαμβάνει η Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ