Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας κακομαθαίνει: Μας δείχνει πως να φτιάξουμε άπαιχτο cheesecake φράουλα - Eλαφρύ & γευστικότατο

Αυτό το γλυκάκι είναι ότι πρέπει για τις ημέρες που έχετε λιγούρες...

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπισκότα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

1 κλωνάρι βανίλια

600 γρ. μαλακό τυρί

100 γρ. ζάχαρη άχνη

230 ml κρέμα γάλακτος

Για το topping

400 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

25 γρ. ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΖΑΧΑΡΗ | ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ | ΜΠΙΣΚΟΤΟ | ΤΥΡΙ | ΦΡΟΥΤΑ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση: Βουτυρώνουμε και ντύνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί μας. Βάζουμε τα μπισκότα σε μία πλαστική σακούλα και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα θρυμματισμένα μπισκότα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.
  Τα ρίχνουμε στη βουτυρωμένη φόρμα και τα πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να πήξει.
Για το ξύσμα βανίλιας: Κόβουμε το λοβό της βανίλιας στη μέση, κατά μήκος, διατηρώντας άθικτή την άκρη του, έτσι ώστε να μείνουν ενωμένα τα δύο μισά. Κρατώντας την άκρη του, τρίβουμε το κλωνάρι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Για τη γέμιση: Τοποθετούμε το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ, και τα χτυπάμε όλα μαζί με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  Το ρίχνουμε στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να το χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να δούμε το μείγμα μας να παίρνει μία ενιαία μορφή.
Για τη σύνθεση: Παίρνουμε με το κουτάλι το μείγμα μας και το στρώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, με τη φορά από τις άκρες του ταψιού προς τα μέσα διασφαλίζοντας ότι η επιφάνεια του γλυκού μας δεν έχει φυσαλίδες. Ομαλοποιούμε την κρέμα μας, με την πίσω πλευρά του κουταλιού, ή με μία σπάτουλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  Τοποθετούμε τη φόρμα μας πάνω σε ένα κουτί κονσέρβας. Στη συνέχεια, σπρώχνουμε τη φόρμα προς τα κάτω, μαλακά και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε το γλυκό μας να γλιστρήσει στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας το χαρτί που λειτουργούσε ως επένδυση και τη βάση.
Για το topping: Πολτοποιούμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ μαζί με την ζάχαρη άχνη και 1 κ.γ. νερό και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τέλος, κάνουμε μία στοίβα με τις υπόλοιπες φράουλες πάνω στο γλυκό μας και το περιχύνουμε με το σιρόπι μας.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ