Τι είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης για τις «Άγριες Μέλισσες» αποκλειστικά στο eirinika - ο σπουδαίος ηθοποιός σε νέο ρόλο

Πώς προέκυψε η συμμετοχή του στο σήριαλ;

Λίγο πριν την παρουσίαση του έργου "Οθέλλος" στο "Ηρώδειο" ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε αποκλειστικά στο eirinika.gr.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σειρά Άγριες Μέλισσες λέγοντας ότι ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί, ο Ακύλλας, «είναι ένας διαβολικός άγγελος».

«Ως Ακύλλα θα λατρέψετε να με μισείτε» θα συμπληρώσει ο ηθοποιός, που φέτος το καλοκαίρι σκηνοθέτησε μαζί με τον Μανώλη Δούνια, την συγκλονιστική παράσταση «Οθέλλος».

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

- Ει. Π.: Πώς προέκυψε τη συμμετοχή σας στο σήριαλ;

- Αιμ. Χειλάκης: Μου έκανε την πρόταση ο Λευτέρης ο Χαρίτος, με τον οποίο γνωριζόμαστε 20 - 27 χρόνια και ήταν μια πρόταση την οποία δεν μπορούσα να αρνηθώ γιατί είναι μια εξαιρετική δουλειά , με εξαιρετικό σκηνοθέτη, με εξαιρετικούς συναδέλφους, και ήταν μια δουλειά που πηγαίνει πολύ καλά. Θα ήταν λοιπόν λάθος μου να πω όχι σε κάτι που ήδη πηγαίνει τόσο καλά.

Άκουσα λοιπόν ότι θα μπουν κι άλλοι υπέροχοι συνάδελφοι  κι αυτό μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη χαρά.

- Ει. Π:  Ο Λευτέρης  Χαρίτος έχει δείξει ως τώρα ότι κανένας χαρακτήρας στις  Άγριες Μέλισσες δεν είναι «μονοδιάστατος». Δηλαδή μόνο καλός ή μόνο κακός Και οι κακοί όπως ο Βόσκαρης ή ο Δούκας ή ο Κυπραίος είχαν ανθρώπινες στιγμές και στιγμές που έδειξαν ένα καλό πρόσωπο. Ο Ακύλλας έχει τέτοιες στιγμές; 

- Αιμ. Χειλάκης: Αυτό θέλουμε να φτιάξουμε με το Λευτέρη . Έναν πολύπλοκο χαρακτήρα. Ο Ακύλλας είναι ένας "διαβολικός άγγελος"

Δεν μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω. Τα πράγματα όλα συμβαίνουν εκεί που δεν περιμένεις να συμβούν.

- Εί. Π.: - Η επόμενη ερώτηση ήταν Ποιος θα είναι ο ρόλος που θα παίξει ο Ακύλλας στις εξελίξεις του έργου; Ποιοι θα είναι τα θύματα του; Τα πυρά του θα στραφούν κυρίως εναντίον της Ελένης; αλλά από ότι καταλαβαίνω πάμε παρακάτω... .(γέλια)

- Αιμ. Χειλ.: Ακριβώς πάμε παρακάτω (γέλια). Γιατί δεν είναι ωραίο να λέμε κι αυτά που λέγονται στην Ελλάδα spoilers γιατί χάνεται η μαγεία. Όταν σου αρέσει μία σειρά, καλό είναι να τη βλέπεις χωρίς να ξέρεις τι θα γίνει παρακάτω. Να υπάρχει η μαγεία του αιφνιδιασμού, της έκπληξης, η αγωνία.

- Ει. Π.: Δεν διαφωνώ γιατί κι εγώ βλέπω το σήριαλ και δεν θέλω να ξέρω τις εξελίξεις αλλά...ρώτησα για να τονίσουμε το ρόλο του Ακύλλα και να δημιουργήσουμε λίγο παραπάνω σασπένς....

-  Αιμ. Χειλ:  Θα σας δώσω μία απάντηση: Ως Ακύλλα θα λατρέψετε να με μισείτε .... (γέλια)

- Ει. Π.: Στην περίπτωση του Ακύλλα η προφανής «δικαιολογία» για τις πράξεις του είναι η εκδίκηση για το θάνατο του αδερφού του. Αυτή τον οδηγεί στις πράξεις του ή η φασιστική ιδεολογία; 

-  Αιμ. Χειλ: Νομίζω ότι το πρώτο είναι η αφορμή το δεύτερο είναι η αιτία . Η αιτία για την συμπεριφορά του Ακύλλα είναι ο ρατσισμός. ο φυλετικός ρατσισμός, ο κοινωνικός ρατσισμός που διέπει τη φασιστική παρακρατική  οργάνωση τους Άβατες της οποίας ηγείται.

- Ει. Π. Στον τρίτο κύκλο της σειράς μπαίνουμε σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο της ελληνικής ιστορίας αυτή της δικτατορίας. Πώς θα παρουσιαστεί; Θα αναδειχθούν όλες οι πλευρές αυτής της περιόδου; Από τα εγκλήματα της χούντας ως την καθημερινότητα των ανθρώπων και τα κίνητρα όσων πήγαν με το καθεστώς , αλλά και τα δεινά όσων αντιτάχθηκαν στους καθεστωτικούς;

 - Αιμ. Χειλ: Απαντήσατε η ίδια την ερώτηση σας. Θα συμβούν όλα  αυτά που είπατε. 

- Ει. Π.: Ως άνθρωπος έχετε τοποθετηθεί πολλές φορές ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Ο Ακύλλας είναι υπέρμαχος της φασιστικής ιδεολογίας Πώς αντιμετωπίσατε αυτήν την κόντρα με τα δικά σας πιστεύω πτυχή του χαρακτήρα του; Θα προσπαθήσετε να παρουσιάσετε μέσα από την ερμηνεία σας όλα τα κακά στοιχεία που έχει ένας τέτοιος χαρακτήρας; Θα προσπαθήσετε δηλαδή όπως και στον Ιάγο να τον παρουσιάσετε ως έναν άνθρωπο κενό από συναισθήματα και αδίστακτο;

- Αιμ. Χειλ.: Η απάντηση μου είναι ότι αυτό κάνει η τέχνη. Εγώ μέσα από το έργο θα σας βάλω τις ερωτήσεις σε εσάς τους θεατές. Δεν θα σας δώσω καμία απάντηση.

Εγώ σαν ηθοποιός έχω να πω τα λόγια ενός χαρακτήρα, τα οποία δείχνουν αυτό που συμβαίνει στην εποχή του. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι "α καλά κάνει " Ένας ακροδεξιός επί παραδείγματι θα τον δει με συμπάθεια. 

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά, μεταξύ του τι είναι ιστορία , τι είναι η τέχνη και τι είναι η στρατευμένη τέχνη. Η τέχνη κάνει ερωτήσεις. Η στρατευμένη τέχνη δίνει απαντήσεις. Δεν πιστεύω σε αυτήν.

Εγώ μπορεί να είμαι ένας ιδεαλιστής ο οποίος, δεν πιστεύει στο φασισμό, μπορεί να είμαι και κουμουνιστής δεν έχει σημασία, αλλά όταν θα υποδυθώ έναν χαρακτήρα της αντίθετης ιδεολογίας θα πρέπει να βρω τα στοιχεία που εντός εισαγωγικών τον ίδιο τον δικαιώνουν για να μπορέσετε εσείς μετά να καταλάβετε αν αυτοί οι χαρακτήρες σας ενδιαφέρουν ή όχι.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του ΑΙμίλιου Χειλάκη στο eirinika.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ