Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αποκλειστικό: Οι ήρωες & οι ηρωίδες του 1821 πρώτη φορά σε κούκλες στο Μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης - Οι στολές της Επανάστασης από όλη την Ελλάδα (φώτο)

Μουσείο παιχνιδιών Ερμιόνης: Μια κοιτίδα πολιτισμού στην γραφική Ερμιόνη που ανασύρει παιδικές μνήμες

Πανδαισία χρωμάτων ,πλήθος ελληνικών παραδοσιακών στολών που αποδεικνύουν τον πλούσιο πολιτισμό της χώρας μας.

Όλα αυτά αποτυπώνονται επάνω σε κούκλες μέσα απο μια μελετημένη δουλειά που παρουσιάζεται και πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Μουσείο παχνιδιών στην Ερμιόνη, με αφορμή τα 200 χρόνια απ΄την Ελληνική επανάσταση το 1821.

Η πλουραλιστική έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές απ΄όλη την Ελλάδα, παρουσιάζονται με πιστότητα πάνω σε κούκλες και αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα και μια διαφορετική εκδήλωση απ΄αυτές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα για τα 200 χρόνια απο την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης. 

Κατά την διάρκεια του φωτορεπορτάζ το μουσείο επισκέφθηκαν αρκετοι πολίτες και μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης , ο πρώην Δήμαρχος Πέτρας Πιερίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Το μουσείο παιχνιδιών της Ερμιόνης επισκέφθηκε μαζί μας ο γνωστός δημοσιογράφος -κοινοβουλευτικός συντάκτης της Δημόσιας τηλεόρασης Διονύσης Μποτώνης μαζί με τις κόρες του, όπου τα μέλη του Ερμιονικού συνδέσμου μας ξενάγησαν στο χώρο του μουσείου και μας ''μύησαν'' στα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών.

Στην έκθεση φιλοξενούνται και διάφορες φιγούρες  ζωγραφισμένες απο τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη-καλλιτέχνη ΧΑΡΙΔΗΜΟ.


 

Το μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης είναι έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου και εγκαινιάστηκε το 2013.Είναι ένα απο τα 4 μουσεία παιχνιδιών που διαθέτει η Ελλάδα και αποτελεί ιδέα της Ερμιονίτισσας Μαρίας Τράκη η οποία είναι και η ψυχή αυτού του Μουσείου. 

 

Επιμέλεια κειμένου -  φωτορεπορτάζ :

Θωμάς Ι. Σκούρτης

Αντιπρόεδρος 

της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ