H βασίλισσα Ματθίλδη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Σπορτίφ με αθλητικό look τρέχει στους δρόμους των Βρυξελλών- "Είδωλο" (φώτο)

Έλαβε μέρος στην 41η έκδοση του Μαραθωνίου των Βρυξελλών

Αυτή την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, η βασίλισσα  Ματθίλδη φόρεσε τα πάνινα παπούτσια της για να περπατήσει στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ντυμένη με ένα απλό λευκό μπλουζάκι και μαύρο αθλητικό παντελόνι,  η σύζυγος του βασιλιά Φίλιππου έλαβε μέρος στην 41η Διοργάνωση των 20 χλμ του Μαραθωνίου των Βρυξελλών.

Παρότι πρόκειται για μια εκδήλωση πεζοπορίας , για πρώτη φορά, δόθηκε στους  συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση , η επιλογή να τρέξουν, αναφέρει η Paris Match.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβηκε στο Social Media, το παλάτι έγραψε ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγος του έλαβαν μέρος στην αθλητική εκδήλωση με 16.830 συμμετέχοντες, που ξεκίνησαν  από το Esplanade du Cinquantenaire.

Παραδοσιακά, ο αγώνας διεξάγεται κάθε τελευταία Κυριακή του Μαΐου. Λόγω των υγειονομικών μέτρων που ίσχυαν φέτος, η αθλητική εκδήλωση δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, κι ως εκ τούτου οι διοργανωτές έλαβαν την σχετική άδεια ώστε ο Μαραθώνιος να μετατοπιστεί και να γίνει τον  Σεπτέμβριο.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλοι πρέπει να αθληθούμε. Είναι άλλωστε κάτι που πολλοί Βρυξελλιώτες έπρατταν και κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, βγαίνοντας για τρέξιμο.

Εξού και αποφασίσαμε να οργανώσουμε την 41η Διοργάνωση των 20 χλμ τον Σεπτέμβρη, παρόλο που το χρονικό αυτό σημείο μπορεί να σημαίνει την αναστάτωση κάποιων ημερολογιακών συνηθειών μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να κάνουμε την φετινή διοργάνωση όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και αθλητική», δήλωσε ο Benoit Hellings, αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Άθληση.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι ανοιχτή όχι μόνο για δρομείς, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, αλλά και για περιπατητές. Επομένως, ο μέγιστος χρόνος του αγώνα θα προσαρμοστεί. Αρχικά είχε οριστεί στις 4 ώρες, τελικά θα είναι στις 6 ώρες η διάρκειά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ