Η ωραιότερη και νεότερη βασίλισσα του κόσμου στις καλοκαιρινές της φωτογραφίες - η Jetsun Pema του Μπουτάν (βίντεο)

Ανέβηκε στον θρόνο όταν ήταν μόλις 21 ετών!

Γεννημένη το 1990 η Jetsun Pema, στα 31 της μόλις χρόνια, είναι η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο και σίγουρα μια από τις ωραιότερες.

Με κατάμαυρα μαλλιά και υπέροχο, ευγενικό πρόσωπο η πανέμορφη σύζυγος του Jigme Khesar Namgyel Wangchuck - γνωστού και ως «βασιλιά Δράκου» - ανέβηκε στον θρόνο όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2011. Εκείνη ήταν τότε 21 ετών.

«Περίμενα αρκετό καιρό για να παντρευτώ. Αλλά δεν έχει σημασία πότε θα παντρευτείς, εφ' όσον παντρεύεσαι το σωστό άτομο. Είμαι βέβαιος ότι είμαι παντρεμένος με το σωστό άτομο» είχε πει σε δημοσιογράφους ο 41χρονος σήμερα βασιλιάς του Μπουτάν για τη νεαρή γυναίκα του.

Μάλιστα συχνά τους αποκαλούν ως «Γουίλ και Κέιτ των Ιμαλαΐων» αφού η φήμη και η λάμψη τους «κονταροχτυπιέται» με εκείνη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, που μετράει 238 χιλιάδες followers, δημοσιεύονται φωτογραφίες από τις επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρίσκεται, ενώ θα βρει κανείς και μερικά πιο σπάνια στιγμιότυπα με τα δύο της παιδιά.

Μέσα στο καλοκαίρι άλλωστε το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν δεν έμεινε μακριά από τα βασιλικά καθήκοντά του.

Λίγα λόγια για την πανέμορφη βασίλισσα του Μπουτάν

Η Jetsun, που έχει τέσσερα ακόμα αδέρφια, είναι κόρη πιλότου της αεροπορίας και η μητέρα της έχει σχέση με την βασιλική οικογένεια του Μπουτάν. 

Σπούδασε στην Ινδία και στην Αγγλία. Έχει πάρει πτυχίο από το Regent College του Λονδίνου σε Διεθνή θέματα, Ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης. Να σημειωθεί ότι και ι σύζυγός της έχει σπουδάσει στην Αγγλία, ενώ είναι ο 5ος μονάρχης του Μπουτάν.

Η βασίλισσα Pema υποστηρίζει τη Βασιλική Κοινωνία για την Προστασία της Φύσης. Επίσης δραστηριοποιείται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Νεφρολογική Εταιρεία του Μπουτάν και ο Ερυθρός Σταυρός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lilibetshandbag2

Το 2011 όταν ο βασιλιάς ήταν 28 ετών ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την μόλις 21 ετών Jetsun. ‘«Αν και είναι πολύ νέα είναι πολύ φλογερή και αξιαγάπητη’» είχε δηλώσει ο τότε μελλοντικός μονάρχης. 

Ο μήνας το μέλιτος του βασιλικού ζεύγους έγινε στην Ιαπωνία, ενώ πλέον έχουν μαζί δύο παιδιά. Τον 5χρονο διάδοχο Jigme Namgyel Wangchuck και τον ενός έτους Jigme Ugyen Wangchuck.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ