Ο αυτοκράτορας & η αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας: Με μουντό γκρι - dress code - Η πένθιμη εμφάνιση για την επέτειο λήξης του Β' παγκοσμίου πολέμου (φώτο)

Ένα σημαντικό γεγονός που η ιαπωνική κυβέρνηση τιμά κάθε χρόνο από το 1963

Στις 15 Αυγούστου 1945, ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ανακοίνωσε μέσω ραδιοφώνου την παράδοση της Ιαπωνίας. Η ανακοίνωση σηματοδοτούσε το τέλος του πολέμου στον Ειρηνικό και, κατά συνέπεια, του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα σημαντικό γεγονός που η ιαπωνική κυβέρνηση τιμά κάθε χρόνο από το 1963.

Αλλά αυτή την Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021, η τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν ο  αυτοκράτορας Ναρουχίτο  και η αυτοκράτειρα Masako - όλοι ντυμένοι στα γκρι και φορούσαν καπέλο - καθώς και ο πρωθυπουργός Yoshihide Suga, ήταν πολύ ιδιαίτερη, λόγω της πανδημίας του Covid - 19

 

 

Συνήθως,η τελετή  συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες στο Nippon Budokan στο Τόκιο, κυρίως συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης, που αντιπροσωπεύουν τα 3,1 εκατομμύρια Ιάπωνες που έχασαν τη ζωή τους εκεί (2,3 εκατομμύρια στρατιωτικό προσωπικό και 800.000 πολίτες).

 

 

Ωστόσο, ο αριθμός των επισκεπτών της τελετής  μειώθηκε πέρυσι σε 193,ενώ φέτος έφτασε μόλις τους  92, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνοδεύουν αυτούς που ήταν μεγάλοι σε ηλικία.

Το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της δραματικής  αύξησης των νέων κρουσμάτων, Covid-19,  οι οικογένειες που έχασαν τη ζωή τους από 22 από τους 47 νομούς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, δήλωσε το «The Asahi Shimbun». Επιπλέον, οι συμμετέχοντες, 185 στο σύνολο τους,  συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων, τοποθετήθηκαν σε απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους  και δεν μπορούσαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε, από τα μεγάφωνα.

 

 

Ωστόσο, οι απόντες ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την τελετή ζωντανά στο YouTube, ανέφερε η αγγλόφωνη ιαπωνική εφημερίδα, σύμφωνα με την Paris Match.

Στην ομιλία του, ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο , ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του αυτοκράτορα Ακιχίτο το 2019, εξέφρασε τη θλίψη του, αναφερόμενος στις καταχρήσεις που διέπραξε ο ιαπωνικός στρατός κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανατρέχοντας στη μακρά περίοδο της μεταπολεμικής ειρήνης, σκεπτόμενος το παρελθόν μας και έχοντας κατά νου συναισθήματα βαθιάς μεταμέλειας, ελπίζω θερμά ότι οι καταστροφές του πολέμου δεν θα συμβούν ποτέ ξανά», δήλωσε,

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο μίλησε επίσης για την επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ