Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα - Εκκενώνονται Μαρκάτι, Συντερίνα & Αγ. Κωνσταντίνος - Αγνοείται ηλικιωμένη γυναίκα (φώτο - βίντεο)

Η φωτιά απειλεί σπίτια

Εναέρια και επίγεια μέσα επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής, κοντά στο δρόμο που ενώνει την Κερατέα με την Ανάβυσσο.

Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή. Η πυρκαγιά ήδη προκάλεσε ζημιές σε σπίτια τον οικισμό Μαρκάτι, για τον οποίο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης μέσω μηνύματος απο το 112 και τώρα εχει προχωρήσει και απειλεί τον οικισμό Αγ. Κωνσταντίνος που βρίσκεται στα δύο χιλιόμετρα.

Εκεί έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και επιχειρείται αναχαίτιση με τα εναέρια μέσα. Πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τον τρίτο οικισμό, τη Συντερίνα, με εντολή να φύγουν προς Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ,  επιτόπου επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 πεζοπόρα , υδορφόρες των ΟΤΑ, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι δύσκολη γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι σπρώχνοντας το μέτωπο προς τον οικισμό. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να προληφθεί η εξάπλωσή του προς τα σπίτια.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος - Aγνοείται ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα 

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον  ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. 

Μιλώντας και ο γιός της στον ΣΚΑΙ 100.3, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Τι αναφέρει η πυροσβετική

Για φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση έκανε λόγο η πυροσβεστική, αναφέροντας πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 και ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης

Πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής

Εκκενώνονται οικισμοί και στα Βίλια λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγο. Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, ή οποία είναι άδεια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ