Χανιά: 400 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο παραμένουν ανεμβολίαστοι – Κινδυνεύει να μείνει με το μισό προσωπικό

Σε διευκρινίσεις προέβη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης 

Σε διευκρινίσεις προέβη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης για το ποσοστό του ανεμβολίαστου προσωπικού του νοσοκομείου μετά τις χθεσινές δηλώσεις του.

«Θα ήθελα να κάνω την εξής διευκρίνιση σε σχέση με τις πρωινές μου δηλώσεις: Έχει να κάνει με τον αριθμό των εμβολιασμένων στο νοσοκομείο, ο οποίος αριθμός παραμένει, όπως είπαμε στους 400, με τη διευκρίνιση ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών στο νοσοκομείο μας αγγίζει το 97% και το ποσοστό στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αγγίζει το 64%, ποσοστό που και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Σαν σωματείο, σαν σύλλογος, φωνάζουμε, το λέμε, το διατυμπανίζουμε σε όλο τον κόσμο ότι λέμε "ναι" στον εμβολιασμό, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα. Κανείς δεν περισσεύει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κανείς δεν περισσεύει στο Νοσοκομείο μας και καλούμε όλους τους πολίτες μας και όλους τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν. Όσον αφορά για το λοιπό προσωπικό, που οι συμβάσεις τους τελειώνουν από 31 του Οκτώβρη, περιμένουμε την ανανέωσή τους γιατί μας είναι απολύτως απαραίτητοι».

Σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Χανίων κινδυνεύει να χάσει σχεδόν το μισό προσωπικό του.

Αφορμή στάθηκε η σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τρίτης σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμα τα Χανιά να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα πανδημίας στο οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιακάκης, δεν κλήθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων για να παρουσιάσει τα προβλήματα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zarpanews.gr ο κ. Γεωργιακάκης, «το Νοσοκομείο μας έχει πάρα πολλά προβλήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι οι επικείμενες αποχωρήσεις 360 ατόμων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα ξεκινήσουν από 31 Οκτωβρίου καθώς και τα περίπου 400 άτομα, λίγοι γιατροί και οι υπόλοιποι από όλες τις άλλες ειδικότητες, που παραμένουν ανεμβολίαστοι και θα αναγκαστούν να βγουν σε διαθεσιμότητα. Μιλάμε για περίπου 760 άτομα, δηλαδή σχεδόν το μισό προσωπικό από τα συνολικά 1.310 άτομα που υπάρχει αυτήν την στιγμή στο Νοσοκομείο».

Ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε ότι: «Σαν σωματείο λέμε ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά είμαστε και κατά του εξαναγκασμού, κατά του αναγκαστικού εμβολιασμού και του να πρέπει να φύγει κάποιος και να πάει στο σπίτι του επειδή δεν κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ή άλλοι που θέλουν να το σκεφτούν. Δεν μπορούν να στερήσουν από το Νοσοκομείο αυτό το προσωπικό και να το στείλουν στο σπίτι του. Τους έχουμε πολύ ανάγκη».

Επιπλέον υποστήριξε πως: «Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αντικατάστασής τους, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε τις ανησυχίες μας, να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και να τονίσουμε ότι αν γίνουν όλα αυτά, το νοσοκομείο δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει».

Τέλος ανέφερε ότι: «Γίνονται συσκέψεις για το νοσοκομείο χωρίς εμάς. Στη συνάντηση με τους φορείς η κα Μπορμπουδάκη είπε ότι όλα πάνε καλά. Δεν είναι όμως όλα καλά και θα έπρεπε να μη μας αγνοούν. Τους έχουμε καλέσει πολλές φορές στο νοσοκομείο Χανίων αλλά βρίσκουν συνεχώς προσχήματα και αποφεύγουν τις συναντήσεις. Δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε να επιλυθούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ