Τopwomen μόλις 13 & 16 ετών: Ολυμπιονίκες στο skateboard - Τα κορίτσια που κέρδισαν το χρυσό και το αργυρό (φωτό - βίντεο)

Λέγεται Nishiya Momiji και είναι η χρυσή ολυμπιονίκης στο σκέιτμπορντ.

Η δεύτερη νεότερη χρυσή Ολυμπιονίκης όλων των εποχών είναι πλέον η 13χρονη Nishiya Momiji από την Ιαπωνία. Το κοριτσάκι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο σκέιτμπορντ γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες 2020 στο Τόκιο.

Η μόλις 13 ετών αθλήτρια από την Ιαπωνία ήταν η νικήτρια στο σκέιτμπορντ γυναικών, μία ημέρα μετά τον Yuto Horigome, ο οποίος χάρισε στους διοργανωτές το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του αθλήματος. 

Μομίγι Νισίγια

Το σκέιτμπορντ, που κάνει το ντεμπούτο του στο ολυμπιακό πρόγραμμα στο Τόκιο, έφερε στους Ολυμπιακούς αγώνες μία νεανική ανάσα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο βάθρο των γυναικών ανέβηκαν δύο 13χρονες και μία 16χρονη. 

Η νίκη της Momiji στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο σκέιτμπορντ των ανδρών street από τον Ιάπωνα συναθλητή της Yuto Horigome αναφέρει το seattletimes

Η Μομίγι Νισίγια στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Street σκέιτμπονρτ γυναικών. Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 15.26 βαθμούς και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Βραζιλιάνα Λεάλ με 14.64 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Νακαγιάμα με 14.49. 

Η Νισίγια έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε ηλικία μόλις 13 χρονών. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ