Από τη Marvel στο Βατικανό για καλό σκοπό: Όταν ο Spider Man συνάντησε τον Πάπα - " Ένας πραγματικά καλός υπερήρωας" (φώτο)

Ο Mattia Villardita, ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα του Spider-Man, έλαβε VIP θέση στο Βατικανό λόγω των επισκέψεών του σε άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία

Ο Spider-Man έκανε ένα διάλειμμα από την καταπολέμηση του εγκλήματος αυτή την εβδομάδα για να επισκεφθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων ακροάσεων  του Πάπα την Τετάρτη, ένας συμμετέχων ντυμένος ως Spider-Man εντοπίστηκε στο τμήμα VIP της αυλής του Σαν Νταμάσο του Βατικανού, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ομιλίες του Πάπα μπροστά σε κοινό, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη όταν ο Πάπας βρίσκεται στη Ρώμη και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν και να συζητήσουν με τον Πάπα καθώς παραδίδει μικρές διδασκαλίες, με αναγνώσεις και προσευχές, στο  PapalAudience.org.

Φορώντας το πλήρες κοστούμι του αγαπημένου υπερήρωα της Marvel, που περιλαμβάνει την κόκκινη -μπλε φόρμα αράχνης με το ασορτί κάλλυμα στο κεφάλι  ο Spider-Man - του οποίου η ταυτότητα αποκαλύφθηκε αργότερα ως Mattia Villardita - κάθισε ήσυχα δίπλα σε έναν ιερέα και άκουσε την διδασκαλία του Πάπα, ανέφερε το Reuters. .

Στο τέλος της ακρόασης, ο 27χρονος Villardita, , είχε την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά τον Πάπα, αναφέρει το περιοδικό People.

Σε μια φωτογραφία που φαίνεται σα να βγήκε κατευθείαν από μια ταινία, ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρετάει τον Villardita, κουνώντας το χέρι του.

Κατά τη διάρκεια της χειραψίας τους ο  Villardita δώρισε επίσης στον Πάπα μια μάσκα Spider-Man, η οποία φαίνεται στο χέρι του Πάπα στην εικόνα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Villardita,  από τη Βόρεια Ιταλία, προσκλήθηκε στο κοινό ως VIP επισκέπτης για το έργο του να ντυθεί Spider-Man και να επισκεφθεί άρρωστα παιδιά στο νοσοκομείο.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο Villardita ήταν έτοιμος να επισκεφθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο του Βατικανού για να φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών - αλλά όχι προτού τραβήξει μερικές selfies με νεότερους συμμετέχοντες στο κοινό, ανέφερε το Associated Press.

Μιλώντας στο AP σχετικά με τη συνάντησή του την Τετάρτη, ο Villardita εξήγησε ότι έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο μία από τις μάσκες του "ως σύμβολο, για να του πω ότι μέσα από αυτά τα μάτια βλέπω καθημερινά πόνο από άρρωστα παιδιά στα νοσοκομεία".

"Ήταν πολύ συναρπαστικό γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος κατάλαβε αμέσως την αποστολή μου", πρόσθεσε ο Villardita, στο AP.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Villardita τιμήθηκε για το έργο του.

Πέρυσι, ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέργιο Ματαρέλλα απένειμε στον "Spider - Man" ένα βραβείο για τη χαρά που έδωσε σε παιδιά σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Villardita είπε στο Βατικανό ότι πραγματοποίησε περισσότερες από 1.400 βιντεοκλήσεις σε παιδιά στο νοσοκομεία τον τελευταίο χρόνο, καθώς δεν μπόρεσε να επισκεφτεί αυτοπροσώπως λόγω της πανδημίας, ανέφερε το AP.

Το Βατικανό τον περιέγραψε αργότερα ως "πραγματικά καλό σούπερ ήρωα", σύμφωνα με το AP.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ