Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα - Μύδια σαγανάκι με φέτα

Ένας υπέροχος μεζές....

Συστατικά

  • 250 γρ. μύδια, ψίχα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • θυμάρι
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
  • 150 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη, ξερή
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, κρυσταλλική ζάχαρη, ξερή ρίγανη, θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη.
  • Ψήνουμε για να πάρει βράση η σάλτσα και να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
  • Προσθέτουμε κέτσαπ, ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Καλύπτουμε τα μύδια με τυρί φέτα σε κομμάτια, ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε μία γκριλιέρα στη φωτιά να κάψει.
  • Στο ψωμί ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη και αλάτι. Μεταφέρουμε το ψωμί στη γκριλιέρα με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας και ψήνουμε για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε τα μύδια από τον φούρνο, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ