Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει σεμιφρεντο λευκής σοκολάτας με μπισκότα - Θα σας πάρει το μυαλό

Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κρόκους μεγάλων αυγών

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
  • 6 μπισκότα σοκολάτας
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 15×23 εκ. αφήνοντας να εξέχει αρκετά από τα πλάγια.

  • ΒΗΜΑ 2Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό και τοποθετώ επάνω ένα γυάλινο μπολ το οποίο δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνω στο μπολ τους κρόκους, το αυγό, την ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάω με μίξερ χειρός ή με ραβδομπλέντερ για 4-6 λεπτά.
  • ΒΗΜΑ 3Βάζω στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζω τη μισή ποσότητα μείγματος στη φόρμα και στρώνω σε σειρά τα κόκκινα φρούτα. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα και στρώνω τα μπισκότα.
  • ΒΗΜΑ 4Κλείνω τη μεμβράνη που εξέχει από τα πλάγια και βάζω το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  • ΒΗΜΑ 5Βάζω την λευκή κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και λιώνω ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
  • ΒΗΜΑ 6Ξεφορμάρω τον κορμό με τη βοήθεια της μεμβράνη και καλύπτω με την λιωμένη σοκολάτα. Βουτάω ένα πηρούνι στην μαύρη σοκολάτα και κάνω όμορφες γραμμές. Αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βουτάω ένα μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζω και κόβω κομμάτια από τον κόρμο. Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ