Βιασμός από 5 αγόρια κατέληξε στην αυτοκτονία της 14χρονης στην Φλάνδρα - Οι ανήλικοι εγκληματίες ανάρτησαν παντού τον βιασμό του κοριτσιού

Αυτοκτόνησε 4 ημέρες μετά τον βιασμό της... 

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Γάνδης μιας πόλης στο Βέλγιο, από την αυτοκτονία ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο βιάστηκε.

Το 14χρονο κορίτσι αυτοκτόνησε τέσσερις ημέρες μετά τον βιασμό από πέντε εφήβους, αναφέρει ο Het Nieuwsblad .

Οι δράστες, τρεις ανήλικοι και δύο ενήλικες, συνελήφθησαν και ύποπτοι για «γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν από τον θάνατο του θύματος».

Οι αρχές απέφυγαν ωστόσο να σχολιάσουν τις πληροφορίες των MME σύμφωνα με τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική για «βιασμό», «προσβολή δημοσίας αιδούς» και «λήψη και μετάδοση εικόνων ικανών να πλήξουν την ακεραιότητα».

Δημοσίευσαν το βίντεο βιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα γεγονότα χρονολογούνται από τις 15 Μαΐου: το νεαρό κορίτσι είχε ραντεβού με έναν φίλο της στο νεκροταφείο Westerbegraafplaats στη Γάνδη . Εκεί, τέσσερα άλλα αγόρια την περίμεναν. Την βίασαν και μετά μετέδωσαν τις εικόνες στα social media. Το θύμα θα αυτοκτονήσει τέσσερις ημέρες αργότερα αναφέρει το lavoixdunord.

«Ειδεχθές, δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν» αντέδρασε μέσω του Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ Βαν Κουίκερνμπορν. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και κάλεσε όλα τα θύματα σεξουαλικής βίας να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να λάβουν βοήθεια από ειδικούς.

''Από την ημέρα του βιασμού προσπαθούσε να διαχειριστεί αυτό που της συνέβη - η έκθεση της και στα social media με το βίντεο του βιασμού της ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι - πάρα πολλά για να τα διαχειριστεί μαζί μία έφηβη κοπέλα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι πέντε νεαροί τώρα θα ζούσε η κόρη μου. Δε μου μένει τίποτα άλλο παρά να περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης'', λέει ο πατέρα της. 
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ