Vintage Story: Πριν γίνει πρόεδρος των Η.Π.Α ο Ρόναλντ Ρήγκαν ήταν ναυαγοσώστης - Οι νεαρές γυναίκες έκαναν ότι πνίγονται για να τις σώσει ο όμορφος νέος (φώτο)

Πριν γίνει ηθοποιός και στη συνέχεια Πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν ναυαγοσώστης 

O Ρόναλντ Ρήγκαν είναι ο μόνος Πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που ήταν ηθοποιός πριν να γίνει "Πλανητάρχης". 

Αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι ο  40ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και 33ος Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, πριν να γίνει ηθοποιός εργάστηκε ως ναυαγοσώστης.

Ξεκινώντας το 1925, το δεύτερο έτος του στο γυμνάσιο και συνεχίζοντας για τα επόμενα 7 καλοκαίρια, ο Ρόναλντ Ρήγκαν  ήταν ο περήφανος ναυαγοσώστης στο τμήμα κολύμβησης,  του Λόουελ Παρκ στον ποταμό Ροκ.

Όταν άνοιξε μια θέση ναυαγοσώστη, ο Ρόναλντ Ρήγκαν πήγε στο  YMCA για να παρακολουθήσει έναν κύκλο μαθημάτων διάσωσης, και στη συνέχεια προσλήφθηκε για τη θέση.

Δούλευε δώδεκα ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα διατηρώντας τους κολυμβητές ασφαλείς, σε όλη την διάρκεια των διακοπών του.

Στη διάρκεια των 7 καλοκαιριών που δούλεψε ως ναυαγοσώστης, έσωσε 77 ζωές.

Κάθε φορά που έσωζε έναν άνθρωπο, έσχιζε ένα μικρό κομμάτι στο χαρτί εκείνης της ημέρας, στο ημερολόγιο, αναφέρει το Vintage Every Day. 

Φήμες λένε ότι πολλοί αστειευόμενοι αναφέρουν ότι οι νεαρές γυναίκες έκαναν ότι πνίγονται για να τις σώσει ο όμορφος Ρόναλντ.

Δεν έχει εξακριβωθεί πόσες φορές χρειάστηκε να δώσει το φιλί της ζωής σε κάποια κοπέλα.

Ο Ρόναλντ Ρήγκαν αγαπούσε τη δουλειά του ως ναυαγοσώστης - του άρεσε να βοηθάει τους ανθρώπους, να εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους και να κολυμπά.

Πάντα θεωρούσε τον εαυτό του ευλογημένο που είχε τόσο σταθερή δουλειά κάθε καλοκαίρι και μια ευκαιρία να κερδίσει χρήματα για το μέλλον του, ακόμη και στην περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Χρόνια αργότερα, ο Ρήγκαν θυμήθηκε την πρόκληση που αντιμετώπιζε κάθε φορά που χρειαζόταν  να βγάλει τους κολυμβητές από το νερό στο τέλος της βάρδιας του.

Όταν δεν άκουγαν τις εντολές του να βγουν από το ποτάμι, ακολουθούσε μια διαφορετική τακτική.

Πετούσε μερικά βότσαλα στο νερό  φώναζε, "Ποταμός επικίνδυνος!" Στη συνέχεια  καθόταν πίσω και παρακολουθούσε την ξέφρενη βιασύνη των κολυμβητών καθώς ανέβαιναν προς την ξηρά.

Έμαθε επίσης τη σημασία της ικανοποίησης των αιτημάτων των ψηφοφόρων του.

Αν και η περιγραφή της δουλειάς του τον ζητούσε μόνο να σώζει τους ανθρώπους από το πνιγμό, όταν ένας ηλικιωμένος κολυμβητής πλησίασε τον Ρέιγκαν με ένα πρόβλημα, εκείνος ήταν πρόθυμος  να τον βοηθήσει.

Ο κολυμβητής είπε: «Παρακαλώ βουτήξτε μέσα; Έχω χάσει τα ψεύτικα δόντια μου. "

Ο Ρήγκαν βούτηξε αρκετές φορές μέχρι να βρει τη βυθισμένη μασέλα.

Ο ευγνώμων κολυμβητής  έδωσε στον μελλοντικό πρόεδρο 10 $ για τις προσπάθειές του.

Ο Ρήγκαν θυμήθηκε αργότερα, «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πληρώθηκα  για να κάνω κάτι.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ