Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες & χαλαζοπτώσεις - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν»;

Ο καιρός αλλάζει από σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ που κάνει λόγο για μεταβολή του καιρού από σήμερα Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (27-05-2021) το απόγευμα, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

1. Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (28-05-2021).

2. Εκ νέου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (28-05-2021), στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη.

Δείτε επίσης: Καιρός: Βροχερό το σκηνικό σήμερα Πέμπτη - Πού και πότε τα φαινόμενα θα είναι έντονα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Παρασκευής

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ