O Billy Porter μιλά για πρώτη φορά για τον ιό Η/V - "Για 14 χρόνια δεν το είπα ούτε στη μάνα μου από ντροπή & φόβο" (φώτο-βίντεο)

"Η αλήθεια είναι η θεραπεία. Και ελπίζω να με ελευθερώσει ... Επιβίωσα για να μπορώ να πω την ιστορία. Για αυτό είμαι εδώ. ",

Μέχρι τώρα ήταν γνωστός για τις extreme εμφανίσεις του , εντός και εκτός σκηνής και για τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ.

Ο τραγουδιστής και performer Billy Porter, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι το 2007 βρέθηκε θετικός στον ιό HIV.

Η διάγνωση έγινε όταν ήταν ακόμη ανερχόμενος ηθοποιός και τραγουδιστής και όπως είπε ο ίδιος την κράτησε μυστική από φόβο μήπως η βιομηχανία του θεάματος τον απορρίψει.

Πέραν αυτού ο Billy Porter φοβόταν τις ρατσιστικές αντιδράσεις που θα αντιμετώπιζε.

Σε συνέντευξη του στο The Hollywood Reporter, ο τραγουδιστής είπε ότι κράτησε μυστική την θετική στον ιό H/V διάγνωση ακόμα και από την μητέρα του, αναφέρει το vulture.com

"Προέρχομαι από μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια . Για την εκκλησία της Πεντηκοστής, σύμφωνα με τις αρχές της οποίας μεγάλωσα, ο ιος H/V είναι η "τιμωρία του Θεού".

Προσπαθούσα να έχω μια φυσιολογική ζωή και να κτίσω μια καριέρα αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα αν ήξεραν γι' αυτή τη διάγνωση οι λάθος άνθρωποι".

Μπορεί αυτό να γινόταν ένα ακόμα όπλο στα χέρια αυτών που θα ήθελαν να με πολεμήσουν, χρησιμοποιώντας τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, σε έναν χώρο που είναι ήδη αρκετά δύσκολος και ρατσιστικός.

Έτσι προσπάθησα να σκεφτώ και να το κρατήσω κρυφό. Αλλά η καραντίνα με δίδαξε πολλά.

Οι άνθρωποι ήταν υποχρεωμένοι να κλειστούν μέσα, να απομονωθούν και απλά να το βουλώσουν", δήλωσε ο Billy Porter.

Ο Πόρτερ είπε επίσης ότι η δουλειά στο Pose, καθώς και η συνεργασία  με τον δημιουργό της εκπομπής Ryan Murphy, ήταν «ο καταλύτης» για την αποκάλυψη της ιστορίας του.

Ελπίζει ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ντροπής που περιβάλλει τα άτομα που ζουν με HIV και AIDS.

"Ναι, είμαι η στατιστική, αλλά το ξεπέρασα. Έτσι μοιάζει το "είμαι θετικός στον H/V τώρα. Θα πεθάνω από κάτι άλλο πριν πεθάνω από αυτό », συνέχισε ο Porter.

αλήθεια είναι η θεραπεία. Και ελπίζω να με ελευθερώσει ... Επιβίωσα για να μπορώ να πω την ιστορία. Για αυτό είμαι εδώ. ", κατέληξε.

Στα Grammy του 2020 ο Billy Porter προκάλεσε αίσθηση με την extreme εμφάνιση του. 

Περπάτησε στο κόκκινο χαλί με μια γαλάζια λαμέ φόρμα με ασημένιες λεπτομέρειες. Ο πρωταγωνιστής του Pose βραβεύτηκε για το πιο πρωτοποριακό καπέλο .

Αιτία ήταν το μεγάλο γαλάζιο cowboy καπέλο με την ασημένια κουρτίνα που κρεμόταν γύρω του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ