Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπας Χάρι: Γιορτάζουν 6 χρόνια γάμου - Ας θυμηθούμε την θρυλική τελετή & τις iconic εμφανίσεις

Το εκπληκτικό φόρεμα και το συνολικό κόστος

Ακριβώς πριν έξι χρόνια, αυτή την ημέρα παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ!

Το royal ζευγάρι, το 2018 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στην περιοχή του Ουίνδσορ κι ορκίστηκε αιώνια πίστη και αφοσίωση ο ένας στον άλλον!

Άνθρωποι τόσο από το Λονδίνο και την Αγγλία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο ήρθαν στο Γουίνδσορ και κατασκήνωσαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν τον γάμο.

Ο γάμος τελέστηκε στο Παρεκκλήσι του Γουίνδσορ.

Λόγω της θέσης του γαμπρού ως έκτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, το ζευγάρι είχε την ευκαιρία να επιμεληθεί προσωπικά πολλές λεπτομέρειες και να κάνει τον γάμο του λίγο πιο μοντέρνο από τους προηγούμενους βασιλικούς γάμους. Το ζευγάρι πρωτοτύπισε καλώντας στο γάμο του 1.200 μέλη του κοινού από όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας.

Ενώ οι προσωπικοί καλεσμένοι του ζευγαριού ήταν 600. Λίγες ώρες πριν το γάμο η Βασίλισσα έδωσε στον Πρίγκιπα Χάρρι τους τίτλους Δούκας του Σάσσεξ, Κόμης του Ντάμπαρτον και Βαρώνος του Κίλκιλ και έτσι η Μέγκαν μετά τον γάμο έλαβε τον τίτλο "Η Αυτής Βασιλική Υψηλότις Η Δούκισσα του Σάσσεξ, η Κόμισσα του Ντάμπαρτον και η Βαρώνη του Κίλκιλ.

Η Μέγκαν Μαρκλ φόρεσε νυφικό από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Κλαιρ Γουέιτ Κέλλερ του οίκου Givenchy καθώς και μια τιάρα που της δάνεισε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Πρίγκιπας Χάρρι φόρεσε την μπλε flock coat στολή των Blues and royals, της οποίας φέρει τον τιμητικό βαθμό του συνταγματάρχη. Ο κουμπάρος που επέλεξε ο Πρίγκιπας Χάρρι, ήταν ο αδελφός του, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ. Μετά τον γάμο, οι νεόνυμφοι περιόδευσαν με άμαξα την περιοχή του Γουίνδσορ.

Ο Πρίγκιπας Χάρρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακηρύχθηκαν σύζυγοι από τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπουρι και τον Επίσκοπο του Γουίνδορ.

Στον γάμο ξεχώρισε η ομιλία του Επισκόπου Μάικλ Κάρι, ο οποίος προσκλήθηκε στον γάμο από τη νύφη για να παραχωρήσει ένα λόγο για το ζευγάρι. Βγαίνοντας από το Παρεκκλήσι, το ζευγάρι αντάλλαξε ένα φιλί δημόσια και στη συνέχεια περιόδευσε το Γουίνδσορ με ανοιχτή άμαξα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τελετή: 

Απίστευτο κόστος

Ανακοινώθηκε ότι η βασιλική οικογένεια θα κάλυπτε τα έξοδα του γάμου.

Τα κόστη για τη τούρτα, τον ανθοπώλη και το κέτερινγκ εκτιμώνται στις 50.000, 110.000 και 286.000 λίρες αντίστοιχα, και το συνολικό κόστος εκτιμάται στις 32 εκατομμύρια λίρες. Τα έξοδα ασφάλειας αναμενόταν να είναι λιγότερα από αυτά για το γάμο του Δούκα και Δούκισσας του Κέμπριτζ του 2011.

Αναφέρεται ότι ο Βασιλικός Δήμος του Ουίνδσορ και Μέιντενχεντ ξόδεψε 2.6 εκατομμύρια λίρες για το καθάρισμα της πόλης και των δρόμων.[11] Προβλέπεται ότι ο γάμος θα φέρει μια τουριστική έκρηξη και θα ενισχύσει την οικονομία κατά περίπου 500 εκατομμύρια λίρες

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Δεν τους αφήνει ήσυχους η Daily Mail - Tώρα βρήκε ότι δεν πληρώνουν τέλη & δεν υποβάλλουν απολογισμούς για το φιλανθρωπικό τους Ίδρυμα

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Επέστρεψαν στην βάση τους, στο LA - Με άψογο travel look η Δούκισσα & bronze flats(φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ