Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Επιτρέπεται ή όχι το βάψιμο νυχιών στην εγκυμοσύνη; Μάθετε όσα χρειάζεται να ξέρετε!

Ο γυναικολόγος – μαιευτήρας σας θα σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές, καθώς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την εγκυμοσύνη σας.

Κάθε γυναίκα, ασχέτως με την περίοδο της ζωής της, ασχολείται με το beaute της. Ακόμη λοιπόν και κατά την εγκυμοσύνη, το βάψιμο των νυχιών αποτελεί μια συνήθεια που θα την κάνει να νιώθει όμορφη και περιποιημένη!

Ωστόσο, όπως είναι φυσιολογικό, κάθε γυναίκα που περιμένει με ανυπομονησία το μωράκι της είναι πολύ πιο προσεκτική στο τι κάνει και τι καλλυντικά χρησιμοποιεί, προκειμένου να μην βλάψει το έμβρυο. Γι’ αυτό και μια από τις πιο συνηθισμένες απορίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αν επιτρέπεται ή όχι το βάψιμο των νυχιών.

Ο γυναικολόγος – μαιευτήρας σας θα σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές, καθώς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την εγκυμοσύνη σας.

Από εκεί και πέρα, δείτε αναλυτικότερα τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή.

Είναι ασφαλές το βάψιμο νυχιών στην εγκυμοσύνη;

Το βάψιμο των νυχιών δεν είναι απαγορευτικό. Αρκεί η έγκυος να παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Βέβαια κατά τον τελευταίο μήνα της κύησης και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του τοκετού δεν θα πρέπει να έχετε βαμμένα νύχια για ιατρικούς λόγους.

Γενικότερα πάντως δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες που να αποδεικνύουν πως το μανικιούρ με χρώμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έμβρυο. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς τα νύχια είναι νεκροί εξωκυτταρικοί σχηματισμοί που δεν απορροφούν ουσίες.

Αυτό όμως που θα πρέπει να έχει υπόψιν σας είναι να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα μανό για την εγκυμοσύνη. Και βέβαια να μην αμελείτε τη βάση πριν την εφαρμογή του χρώματος, διότι έχει την ικανότητα να εμποδίζει την απορρόφηση των χημικών στοιχείων από το δέρμα.

Ποια είναι λοιπόν τα βερνίκια που θεωρούνται ασφαλή; Όσα είναι τουλάχιστον 3-free. Τι σημαίνει αυτό; Δεν περιέχουν τοξικά συστατικά, όπως φορμαλδεΰδη, DBP (φθαλικός διβουτυλεστέρας), τολουόλιο. Στα φαρμακεία μπορείτε επίσης να βρείτε βερνίκια νυχιών χωρίς πολλά χημικά πρόσθετα.

Τα χημικά αυτά συστατικά βέβαια δεν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα αν δεν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο συνιστάται να αποφεύγονται την ευαίσθητη αυτή περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας.

Αυτό που είναι πιο επιβλαβές στην εγκυμοσύνη είναι οι έντονες οσμές από τα καλλυντικά προϊόντα. Ενδέχεται να προκαλέσουν ναυτία και ζαλάδα. Γι’ αυτό το λόγο και θα πρέπει να αποφεύγονται τα τεχνητά νύχια (όπως τα ακρυλικά), τα ξεβαφτικά και γενικότερα η σκόνη από το τρόχισμα τους που ενδέχεται να επιβαρύνουν την υγεία.

Αντίθετα, το ημιμόνιμο νυχιών κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και το τζελ δεν είναι απαγορευτικό. Βέβαια σύμφωνα με έρευνες της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας και αυτού του είδους το βάψιμο νυχιών μετά από μακροχρόνια χρήση ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στα νύχια, αυξάνοντας παράλληλα και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Βάψιμο νυχιών στην εγκυμοσύνη (3)

Τι να προσέξετε κατά την επίσκεψή σας για μανικιούρ – πεντικιούρ σε ένα ινστιτούτο

Πέρα από το να επιλέξετε τα κατάλληλα μανό για την εγκυμοσύνη και να φροντίσετε να αφήνετε για κάποιες μέρες άβαφα τα νύχια σας ανάμεσα σε κάθε μανικιούρ – πεντικιούρ, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας την όμορφη αυτή περίοδο της ζωής σας.

  1. Ενημερώστε την μανικιουρίστ για την εγκυμοσύνη σας. Έτσι θα προσέξει περισσότερο τα εργαλεία και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει αναφέρει το beautetinkyriaki.
  2. Φροντίστε το ινστιτούτο ή η μανικιουρίστ που θα επιλέξετε να τηρεί την υγιεινή των εργαλείων της. Αυτό σημαίνει πως θα τα καθαρίζει και θα τα αποστειρώνει σωστά. Έτσι, θα αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις κλπ.
  3. Αν θέλετε να είστε ακόμη πιο σίγουρη μπορείτε να πάρετε τα δικά σας εργαλεία μανικιούρ – πεντικιούρ.
  4. Λόγω των έντονων οσμών από τα μανό, ασετόν ή άλλα καλλυντικά προϊόντα που υπάρχουν σε ένα κομμωτήριο, συνιστάται να επιλέγετε μια καλά αεριζόμενη θέση κοντά στην πόρτα ή σε κάποιο παράθυρο. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η πιθανότητα ναυτίας ή ζαλάδας, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης που μια γυναίκα είναι περισσότερο επιρρεπής σε αυτές.
  5. Σε περίπτωση που έχετε κάποια πληγή ή γδάρσιμο, αποφύγετε το μανικιούρ – πεντικιούρ για να μην υπάρχει περίπτωση μόλυνσης.
  6. Ζητήστε από την μανικιουρίστ σας να αποφύγει τα σημεία πίεσης κατά τη διάρκεια του μασάζ στα χέρια και τα πόδια σας, διότι ενδέχεται να προκαλέσει συστολές και πρόωρο τοκετό.
  7. Προτιμήστε να κλείσετε το ραντεβού σας σε κάποια ώρα που δεν έχει πολύ κόσμο προκειμένου να αποφύγετε τις πολύ έντονες μυρωδιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ