Η Ντίνα Νικολάου έχει μια λαχταριστή πρόταση: Πατάτες γεμιστές με χωριάτικο λουκάνικο και ψητά λαχανικά - Ο τέλειος μεζές!

Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλες πατάτες (όσο γίνεται πιο ισομεγέθης)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 χωριάτικα λουκάνικα
½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (στραγγισμένα από το χυμό τους)
2 κουτ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο των πατατών και για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

ΒΗΜΑ 2 Πλένω καλά τις πατάτες τις σκουπίζω και με ένα πηρούνι της τρυπάω σε 2-3 σημεία. Τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και της ψήνω (στο μεσαίο ράφι του φούρνου) για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες προετοιμάζω την γέμιση.

ΒΗΜΑ 3 Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά. Ραντίζω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις καπνίσει βάζω τα λουκάνικα και τα ψήνω γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές. Βγάζω τα λουκάνικα και χωρίς να καθαρίσω το σκεύος απλώνω τις φέτες του κρεμμυδιού, τις αφήνω να ψηθούν για 2-3 λεπτά και μετά τις σπρώχνω προς τα πλάγια του σκεύους και βάζω στο κέντρο τα μανιτάρια τα οποία τα ψήνω για 1-2 λεπτά. Σπρώχνω και τα μανιτάρια στην άκρη και βάζω σε σειρές τις λωρίδες πιπεριάς και κολοκυθιού. Αφού έχουν ψηθεί όλα τα λαχανικά, τα επαναφέρω στο κέντρο του σκεύους, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια στραγγιγμένα από το χυμό τους και τον άνιθο. Ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά.

ΒΗΜΑ 4 Κόβω τα λουκάνικα πρώτα κάθετα στη μέση, και κατόπιν σε λεπτά μισοφέγγαρα φετάκια και τα προσθέτω στα ψητά λαχανικά.

ΒΗΜΑ 5 Βγάζω τις πατάτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τόσο όσο να μπορώ να τις πιάσω.

ΒΗΜΑ 6 Κόβω ένα μικρό καπάκι από τα πλάγια της πατάτας και με ένα πηρούνι ξύνω το εσωτερικό της, όσο πιο πολύ μπορώ (δεν το αφαιρώ από την πατάτα). Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετώ τις πατάτες στο σκεύος που θα τις σερβίρω και μοιράζω τη γέμιση με τα λουκάνικα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον άνιθο και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ