Σπύρος Σούλης: Από το καθάρισμα μέχρι τη διακόσμηση - 7 λόγοι που οι μικροί χώροι είναι καλύτεροι (φωτό)

Υπάρχουν και αρκετά πλεονεκτήματα

Δεδομένων των εξόδων που έχει ένα μεγάλο σπίτι, ιδιαίτερα για όσους κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αρκετοί επιλέγουν έναν μικρότερο χώρο για να ζήσουν από αυτόν που αρχικά θα επιθυμούσαν. Αυτή είναι και η αιτία που συχνά γίνεται λόγος για το πώς να εκμεταλλευτείτε σωστά τα τετραγωνικά σας ώστε να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους και να μεγιστοποιήσετε την λειτουργικότητά τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά πλεονεκτήματα στους μικρούς χώρους. Αν, λοιπόν, δεν έχετε «αγαπήσει» ακόμα το μικρό σας σπίτι, διαβάστε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

Είναι εξαιρετικά ζεστοί Οι μικροί χώροι έχουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την άνεση και τη ζεστασιά. Τι εννοούμε: Όταν δεν έχετε κάποιον πολύ μεγάλο χώρο να «γεμίσετε» και να διαχειριστείτε, είναι πολύ πιο εύκολο να επικεντρωθείτε στα απαραίτητα ώστε να διαμορφώσετε το περιβάλλον σας ακριβώς έτσι όπως το χρειάζεστε. Μικρά και όχι ακριβά διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα κεριά και τα μαξιλάρια, έχουν μεγαλύτερη επίδραση απ’ όση θα είχαν σε έναν μεγάλο χώρο.

Μικρά διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα κεριά και τα μαξιλάρια, έχουν μεγαλύτερη επίδραση απ’ όση θα είχαν σε έναν μεγάλο χώρο.

Είναι πιο οργανωμένοι Όταν ζείτε σε περιορισμένα τετραγωνικά, υπάρχει πολύ λιγότερος χώρος για διάφορα «πράγματα» που ως στόχο έχουν να γεμίσουν τον χώρο, ακόμα και αν δεν τα χρειάζεστε, δεν σας αρέσουν ή δεν τα χρησιμοποιείτε. Στους μικρούς χώρους τα πράγματα που δεν χρειάζεστε είναι πολύ πιο εμφανή και είναι ευκολότερο να τα εντοπίσετε, να τα απομακρύνετε και να οργανώσετε τον χώρο σας με τρόπο που σας είναι χρήσιμος. Δεν έχετε να ψάχνετε συνέχεια αυτό που χρειάζεστε και έτσι η καθημερινότητα γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Όπως και να το κάνουμε ένα μικρο σπίτι δείχνει πολύ πιο ζεστό.

Μπορείτε να τους διακοσμήσετε πιο οικονομικά Χρειάζονται αρκετά (έως πολλά) χρήματα για να επιπλώσετε και να διακοσμήσετε έναν μεγάλο χώρο ώστε να είναι ζεστός και άνετος. Από την άλλη, οι μικροί χώροι κάνουν τη διακόσμηση πολύ πιο εύκολη και εφικτή οικονομικά. Αντί για πολλά, μεγάλα και ακριβά έπιπλα, χρειάζεστε λίγα και κομψά για να δημιουργήσετε έναν πολύ όμορφο και καλαίσθητο περιβάλλον.

 

Είναι μίνιμαλ και επομένως σας απαλλάσσουν από το στρες Ο μινιμαλισμός έχει μπει για τα καλά στην διακόσμηση και πολλοί είναι οι άνθρωποι που τον υιοθετούν σε μία προσπάθεια να ζουν πιο απλά και να μειώσουν το στρες. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν οι μικροί χώροι είναι πως είναι πολύ εύκολο να προσεγγίσουν αυτό το στυλ. Συχνά, μάλιστα είναι και αναγκαίο για να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικοί.

Οι μικροί χώροι είναι λιγότερο χαοτικοί και περισσότερο οργανωμένοι.

Είναι εύκολοι στο καθάρισμα Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των μικρών χώρων. Το καθάρισμα είναι πολύ-πολύ πιο εύκολο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεστε για να τον οργανώσετε, να τον τακτοποιήσετε και να τον καθαρίσετε. Όσοι, λοιπόν, από εσάς δεν θέλετε να επενδύσετε χρόνο και ενέργεια για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο, ένας μικρός χώρος είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να σας συμβούν, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Γενικά οι μικροί χώροι είναι μίνιμαλ διακοσμημένοι.

Διατηρούνται πιο εύκολα – οικονομικά και οικολογικά Δεν είναι μυστικό ότι τα κόστη για θέρμανση, κλιματισμό και ρεύμα μπορούν εύκολα να επηρεάσουν την τσέπη σας, αλλά και το περιβάλλον. Αν συγκρίνετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ ενός σπιτιού που είναι 50 τ.μ. με ένα που είναι 200 τ.μ. θα συνειδητοποιήσετε πως η διαφορά είναι… ασύγκριτη, καθώς στη δεύτερη περίπτωση ενδέχεται να έχετε λογαριασμό 5 ή 6 φορές μεγαλύτερο. Οι μικροί χώροι έχουν σημαντική διαφορά στα μηνιαία έξοδα, αλλά και στην επίδραση που έχει ο τρόπος ζωής σας στο περιβάλλον, αφού καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια.

Εξατομικεύονται εύκολα Έχετε μπει ποτέ σε ένα μεγάλο σπίτι που μοιάζει πιο πολύ με μουσείο παρά με το σπίτι κάποιου που γνωρίζετε και συναναστρέφεστε μαζί του; Δεν είναι και ότι πιο φιλόξενο. Αν είστε σαν κι εμάς, πράγμα που σημαίνει ότι θέλετε ο χώρος σας να αντανακλά το προσωπικό σας στυλ και τις ευαισθησίες σας, τότε ένας μικρός χώρος θα σας εξασφαλίσει ακριβώς αυτό: ένα περιβάλλον όπου η προσωπικότητά σας μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί και ένα σπίτι όπου θα μπορείτε να ζείτε την καθημερινότητά σας ξέγνοιαστα και όμορφα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ