Νίκολας Κουρόνα: Αγόρασε το domain της Google με 2,4 ευρώ - Το βρήκε ελεύθερο, πλήρωσε & μετά η εταιρεία του «ζητούσε τα ρέστα» (φωτό)

«Πάγωσα βλέποντας την οθόνη. Δεν πίστευα αυτό που μόλις συνέβη»

Με μόλις 2,4 ευρώ ο 30χρονος προγραμματιστής Νίκολας Κουρόνα κατάφερε - έστω και για λίγο - να γίνει ο ιδιοκτήτης του domain της Google.

Ο άνδρας από την Αργεντινή είπε ότι αγόρασε το Google.com.ar με νόμιμο τρόπο, ενώ η Google Argentina δήλωσε στο BBC ότι «για λίγο το domain αγοράστηκε από κάποιον άλλο» αλλά πήραν πίσω τον έλεγχο πολύ γρήγορα.

Ο Νικόλας Κουρόνα από μεριάς του είπε στο ίδιο μέσο ότι «δεν πίστευα ότι θα με αφήσει να το αγοράσω».

Ο 30χρονος το βράδυ της Τετάρτης ήταν στο γραφείο του στο Μπουένος Άιρες και έφτιαχνε ένα website για κάποιον πελάτη του. Ξαφνικά άρχισε να λαμβάνει μηνύματα στο Whatsapp ότι η Google έχει «πέσει.

«Μπήκα στο www.google.com.ar αλλά δεν δούλεψε. Πίστευα ότι κάτι περίεργο συνέβαινε» πρόσθεσε ο προγραμματιστής που αποφάσισε να μπει στο Network Information Center Argentina (NIC), τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τα domains με τον κωδικό χώρας .ar της Αργεντινής.

Τότε ήταν που διαπίστωσε ότι το domain της Google Argentina ήταν διαθέσιμο προς πώληση. Στην αρχή υπέθεσε ότι δεν θα δουλέψει ωστόσο ακολούθησε τα βήματα και τελικά έλαβε ένα email με την απόδειξη της αγοράς. Και το ποσό που έδωσε; 270 pesos που αντιστοιχούν σε  2,4 ευρώ.

Φυσικά ο 30χρονος «πάγωσε» όταν κατάλαβε ότι όντως μπόρεσε να αγοράσει το domain. Στη συνέχεια μπήκε ξανά στο  www.google.com.ar και είδε ότι εμφανίζονταν τα δικά του στοιχεία.

«Πάγωσα βλέποντας την οθόνη. Δεν πίστευα αυτό που μόλις συνέβη». «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα ποτέ κακή πρόθεση. Απλά προσπάθησε να το αγοράσω και το σύστημα με άφησε» προσθέτει ο προγραμματιστής που μέσα σε μια νύχτα έγινε viral στα social media.

Ο ίδιος όταν είδε τα στοιχεία του να εμφανίζονται στην οθόνη αγχώθηκε ότι κάτι θα συμβεί. Έκανε μάλιστα ένα tweet στο οποίο περιέγραψε το όλο σκηνικό και συγκέντρωσε 80,000 likes!

Πάντως εκείνος ένιωσε περίεργα με την όλη δημοσιότητα ενώ χαίρεται που δεν βρέθηκε μπλεγμένος στο τέλος. 

Το NIC πήρε πίσω το domain πολύ γρήγορα ενώ σύμφωνα με το ΒΒC ο Κουρόνα είπε ότι η Google δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του. Την ίδια ώρα η εταιρεία δεν έχει εξηγήσει πως κατάφερε να ανακτήσει το domain της.

Όσο για το τι τελικά συνέβη και κατόρθωσε ο 30χρονος να αποκτήσει πρόσβαση αυτό παραμένει ένα «μυστήριο». Μια θεωρία είναι ότι η Google απλά ξέχασε να ανανεώσει την ιδιοκτησία του domain. 

Ωστόσο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κατοχύρωση του domain δεν είχε λήξει και ότι αυτό δεν θα συνέβαινε μέχρι τον Ιούλιο, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Open Data Córdoba, που παρακολουθεί την ιδιοκτησία των ιστοσελίδων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ