Συνεχίζεται το θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Νέες μαρτυρίες που σοκάρουν και καταγγελίες για μεταβιβάσεις ακινήτων (βίντεο)

Πρώην εργαζόμενη αποκάλυψε ότι μέσα σε ένα οκτάμηνο είδε γύρω στους 25 με 30 θανάτους ηλικιωμένων

Σοκάρουν οι συνεχείς καταγγελίες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά και τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στη δομή.

Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” αποκάλυψε ότι μέσα σε ένα οκτάμηνο είδε γύρω στους 25 με 30 θανάτους ηλικιωμένων.

“Υπήρχαν εργαζόμενοι που κακομεταχειρίζονταν τους ηλικιωμένους. Αποκαλούσαν τρελούς τους ανθρώπους με άνοια. Κι αυτό βία είναι” είπε η μάρτυρας.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι είδε ηλικιωμένους να υπογράφουν με τη βία μεταβίβαση περιουσίας σε εργαζόμενους της δομής, παρουσία αστυνομικών που καλούνταν ως μάρτυρες!

“Δεν ξέραμε τι υπογράφανε, δεν είχαμε πρόσβαση. Έτρεμε το χέρι τους και τους βοηθούσαν να υπογράψουν” πρόσθεσε

Νέα μαρτυρία πρώην υπαλλήλου: Γίνονταν βίαια πράγματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στην δικογραφία υπάρχει τουλάχιστον μια περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου που ερευνά ο εισαγγελέας. Ένα ακίνητο μεταβιβάστηκε με πληρεξούσιο, με διαδικασία που έκανε η ίδια η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, άγνωστο που και με ποιο τίμημα. 

Πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες και κακομεταχείριση των ηλικιωμένων. Τους έδεναν και τους έδιναν χάπια για να τους ναρκώνουν. «Ξαφνικά μέσα σε 1 βδομάδα πέθαναν 14 άτομα», είπε χαρακτηριστικά χτες στον ΣΚΑΙ,

Ο πρώην υπάλληλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η ιδιοκτησία γνώριζε τα πάντα γιατί υπήρχαν κάμερες παντού, ενώ το μόνο μέλημά της ήταν να τους πάρουν λεφτά, ακόμα και χρυσαφικά.

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας δήλωσε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος λέει ψέματα, επειδή απολύθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν όχι 68, αλλά 73 συνολικά θανάτους στο γηροκομείο των Χανίων. Πολλοί από τους θανάτους καταγράφηκαν στο νοσοκομείο μετά τη μεταφορά των ηλικιωμένων από το γηροκομείο.

Σοκάρουν, ωστόσο, οι μαρτυρίες κι άλλων συγγενών θυμάτων που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Η κόρη ενός θύματος δήλωσε: «Είχε πληγές, τα πόδια της θύμιζαν τους κρατούμενους στο Άουσβιτς, τόσο αποστεωμένα ήταν. Και όταν ήρθε η ώρα της κηδείας, δεν μας την έφεραν στο σπίτι. Θεωρώ ότι το έκαναν για να μη φανεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Πήγαινα κι την έβρισκα και από τα πόδια δεμένη και στα χέρια στο κρεβάτι.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ