Τα πρώτα Σινιάλα -Signals: On line εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά & νέο δωρεάν βίντεο από το Takis Foundation

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα - Το νέο βίντεο απευθύνεται σε μαθητές της Δ' Δημοτικού

Συνεχίζοντας τον κύκλο δωρεάν ψηφιακών δράσεων για παιδιά, σας το Takis Foundation παρουσιάζει  το τέταρτο video  του, ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό προγράμμα για μαθητές της Δ' Δημοτικού με εικαστικές δημιουργίες και ψηφιακό υλικό που πλαισιώνει το μάθημα της ιστορίας. 

 

Takis | Τα πρώτα Σινιάλα | Signals (1955-1974)

 

Ένα τυχαίο γεγονός στο σιδηροδρομικό σταθμό του Calais το 1955 ήταν η αφορμή για τον Takis να εμπνευστεί και να δημιουργήσει τα πρώτα «Σινιάλα», τα γλυπτά που τον χαρακτήρισαν ως έναν από τους πιο πρωτοποριακούς Έλληνες δημιουργούς του 20ου αιώνα.

Από εκείνη την στιγμή τα στατικά «Σινιάλα» εξελίσσονται σε «Κινητικά» και αργότερα σε «Φωτεινά» με την χρήση του ηλεκτρισμού.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Δ’ Δημοτικού και το μάθημα της Ιστορίας.

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.

Δείτε περισσότερα για τις on line εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Takis ΕΔΩ



Για όποιον γονέα επιθυμεί μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά μας στο σπίτι για περαιτέρω γνώση, παιχνίδι και δημιουργία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ