Λευτέρης Μυτιληναίος: Ο ασυμβίβαστος αισθηματίας του Πειραιά - Από πλασιέ δίσκων στη γνωριμία με τον Ωνάση - Η τελευταία μεγάλη "εξομολόγηση" (βίντεο)

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος σε μία τελευταία μεγάλη συνέντευξη -  εκ βαθέων εξομολόγηση -   θυμάται τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα και τη ζωή του - Τα τραγούδια "διαμάντια" και το τελευταίο άλμπουμ με τη "δική του υπογραφή"

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει από εχθές η είδηση του θανάτου του Λευτέρη Μυτιληναίου. Ο γνωστός τραγουδιστής Απεβίωσε από κορωνοϊό σε ηλικία 74 ετών .

Τον τελευταίο καιρό διαβιούσε σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι από όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο  Λευτέρης Μυτιληναίος γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1946 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Πρωτοεμφανίστηκε στις πίστες σε νεαρή ηλικία ενώ το 1970 μπήκε και στην δισκογραφία.

Ο Μυτιληναίος είναι ένας γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης με πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του (Αμφιβολίες, Λείπεις εσύ λείπει η ζωή μου, Κομπάρσος της καρδιάς σου, Ποια είσαι εσύ που την καρδιά μου δε ρωτάς, Για προδωμένους κ.ά.,) αλλά και πολύ σημαντικές συνεργασίες (Άκης Πάνου, Δήμος Μούτσης, Γιώργος Κατσαρός, Αλέκος Χρυσοβέργης, Αντώνης Ρεπάνης κ.α.).

,Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησα, από το δεύτερο γάμο μου, ένα γιο.

Με την ιδιαίτερη φωνή του ο Λευτέρης Μυτιληναίος, έγινε "σύμβολο" του αισθηματικού λαϊκού τραγουδιού.

«Εχασα πολλά χρήματα και δόξα γιατί ήμουν τζόρας»

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση  στον Αλκίνοο Μπουνιά,    θυμάται τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα του και αποκαλύπτει τους λόγους που τον έκαναν να εξαφανιστεί από τις πίστες

Από πιτσιρικάς κλεινόταν στο μπάνιο για να τραγουδήσει και δεν έβγαινε αν δεν τον κυνηγούσε η μητέρα του με τη σκούπα!

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος, με σαράντα και πλέον χρόνια καριέρας στην πλάτη του και 875 κομμάτια ηχογραφημένα σε δίσκους, «ξεπήδησε» στον καλλιτεχνικό χώρο μέσα από ένα τάλεντ σόου της εποχής. 

Ελαβε μέρος στα «Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πήρε το πρώτο βραβείο, που συνοδευόταν από ένα κοστούμι και μια σόμπα -από το Ραδιο-αθήναι- ως έπαθλο!

Ο ερμηνευτής, ωστόσο, που αποθέωσε με τη φωνή του τον έρωτα, επέλεξε να βάλει την καριέρα του σε δεύτερη μοίρα, όταν άρχισαν να τον ενοχλούν το ξενύχτι και οι περίεργες καταστάσεις της νύχτας.

«Μπορεί να ήμουν τεμπελάκος. Δεν μου άρεσε και το ξενύχτι. Ηθελα να κοιμάμαι στις δύο κι όχι στις έξι τα ξημερώματα να βλέπω τους σκουπιδιάρηδες να βαράνε τα καρότσια» εξομολογείται μιλώντας στην «Espresso», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μετάνιωσε για τη μακροχρόνια αποχή του από το επάγγελμα:

«Εκανα τεράστια λάθη. Δεν έπρεπε να τα παρατήσω. Δεν σεβάστηκα την καριέρα μου. Ημουνα τζόρας, μια μέρα τρελάθηκα και είπα πως δεν μου αρέσει ο τρόπος που γίνεται η δουλειά»  δήλωσε στη συνέντευξη του 2016, ο Λευτέρης Μυτιληναίος.

Το παράπονο για τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Στην συνέντευξη που έδωσε στην Espresso  ο Λευτέρης Μυτιληναίος , δεν κρύβει το παράπονό του για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που δεν τον προσκάλεσε ούτε μία φορά να τραγουδήσει στην εκπομπή του «Στην υγειά μας, ρε παιδιά».

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είμαι στις επιλογές του. Δεν διέπρεψα; Δεν τραγούδησα μεγάλα σουξέ; Δεν έκανα καλά τη δουλειά μου; Δεν έχω κάτι εναντίον του κυρίου Παπαδόπουλου, αλλά δημοσιοποιώ το παράπονό μου για το καλό του, γιατί δεν είναι σωστό να καλεί τους ίδιους και τους ίδιους» δήλωσε  και προσκάλεσε τον οικοδεσπότη της εκπομπής σε ένα φωνητικό… test drive, για να «τσεκάρει» και μόνος του τα φωνητικά προσόντα του.

Πλασιέ δίσκων

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος είπε πόσο σκληρά εργάστηκε στα δεκαοκτώ χρόνια του ως πλασιέ δίσκων με μισθό 1.800 δραχμές, τριγυρνώντας με ένα μηχανάκι σε Αθήνα και Πειραιά, για να παίρνει παραγγελίες.

Από τα πρώτα βήματά του στην αθηναϊκή νύχτα βρέθηκε να τραγουδάει σε θρυλικά μαγαζιά με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και θαμώνες την αφρόκρεμα της επιχειρηματικής ζωής εκείνης της εποχής.

Τι του ζήτησε ο Ωνάσης

Μάλιστα, στη χρυσή εποχή της Νεράιδας (όπου ο Γιάννης Πάριος έκανε τα πρώτα βήματά του και τους βοηθούσε τότε στα φωνητικά) γνώρισε και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο μεγιστάνας, με τη βαριά κατάρα του ονόματός του, είχε αρχίσει τότε να αισθάνεται το βάρος των χρόνων στους ώμους του κι ένα βράδυ ζήτησε από τον Λευτέρη να του… αφαιρέσει χρόνια!

Τα μεγάλα τραγούδια & το τελευταίο άλμπουμ με τη "Δική του υπογραφή"

Το ρεπερτόριο του Λευτέρη Μυτιληναίου είναι τεράστιο: «Αμφιβολίες», «Δεν είναι, φίλε, όλες ίδιες οι καρδιές», «Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω», «Ποια είσαι εσύ που την καρδιά μου δεν ρωτάς», «Λείπεις εσύ, λείπει η ζωή μου», «Γιατί μου τη θυμίσατε». Παρά την απομάκρυνση του ερμηνευτή από τις πίστες, η δισκογραφία τον απασχολούσε και τον απασχολεί πάντα.

Το 2004 κυκλοφόρησε ένα διπλό CD με 31 τραγούδια και τίτλο «Η δική μου υπογραφή», για το οποίο είναι περήφανος. «Πήρε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά και μου κόστισε 161.000 ευρώ, επειδή ήθελα να κάνω το ψώνιο μου.

Συνιστώ στον κόσμο να τα ακούσει αυτά τα κομμάτια στο διαδίκτυο» είπε ο Λευτέρης Μυτιληναίος στην συνέντευξη , και δήλωσε  ότι ηχογράφησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Τόσα φεγγάρια», το οποίο είναι σε… ροκ ρυθμό και το υπογράφει η Μαίρη Βάσσου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ