Ο Σπύρος Σούλης δίνει ιδέες: 8 ευφάνταστοι τρόποι για να διακοσμήσετε τον χώρο σας με μια vintage βαλίτσα (φωτό)

Είναι εξαιρετικά διακοσμητικά αντικείμενα

Οι vintage βαλίτσες φαίνεται πως έχουν κάτι ιδιαίτερα γοητευτικό. Τις βρίσκουμε συνήθως σε καταστήματα με αντίκες ή παλαιοπωλεία και σχεδόν πάντα αναρωτιόμαστε ποιού να ήταν και πού να έχει ταξιδέψει.

Πίσω από τις βαλίτσες υπάρχουν ιστορίες και αυτό τις κάνει εξαιρετικά διακοσμητικά αντικείμενα για το εσωτερικό των σπιτιών. Μπορούν να λειτουργήσουν ως έπιπλα ή να βρουν άλλες δημιουργικές χρήσεις μέσα στο σπίτι. Δείτε παρακάτω 8 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε στον χώρο σας αυτό το εκπληκτικό διακοσμητικό κομμάτι.

Στην είσοδο Οι βαλίτσες μπορούν να γίνουν μια πανέμορφη προσθήκη στην είσοδο του σπιτιού για να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας. Στην παρακάτω φωτογραφία μια όμορφη σύνθεση από ένα λευκό, ξύλινο, vintage τραπεζάκι με δύο βαλίτσες, μερικά φυτά και μια λάμπα δημιουργούν την ιδανική εικόνα για την είσοδο του σπιτιού.

Για το κατοικίδιό σας Ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να βρει μια ζεστή και… vintage φωλιά μέσα στη βαλίτσα. Είναι ένα εύκολο DIY για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο μια κουβέρτα ώστε το κατοικίδιό σας να ξαπλώνει στα μαλακά. Στα μπόνους είναι το γεγονός ότι αντί για ένα όχι-και-τόσο-όμορφο σπίτι σκύλου θα έχετε πολύ δυνατό διακοσμητικό στοιχείο σε όποιο σημείο και να το τοποθετήσετε.

Για τα φυτά σας Αν η βαλίτσα σας είναι ξύλινη τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πανέμορφο μικρό κήπο. Βάλτε χώμα, φυτέψτε τα φυτά που αγαπάτε (οι κάκτοι είναι ιδανικοί και δεν θέλουν πολύ πότισμα) και τοποθετήστε την υπέροχη βαλίτσα σας σε ένα σημείο στο καθιστικό σας.

 

Φτιάξτε ένα μπαρ Αν δεν έχετε έπιπλο για μπαρ, τότε ένα σταντ σε συνδυασμό με τη vintage βαλίτσα σας είναι όλα όσα χρειάζεστε. Βάλτε μέσα τα μπουκάλια σας και το πολύ ιδιαίτερο μπαρ είναι έτοιμο για να δημιουργήσει ένα σημείο εστίασης και να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.

 

Χρησιμοποιήστε την για κομοδίνο Στην ίδια λογική ο συνδυασμός σταντ – βαλίτσα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος για να δημιουργήσετε το δικό σας πολύ ιδιαίτερο κομοδίνο. Αν, μάλιστα, βάψετε την βαλίτσα – όπως συμβαίνει στην παρακάτω φωτογραφία – μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να βάλετε μια πινελιά χρώματος στο υπνοδωμάτιό σας, σύμφωνα και με το spirossolis.gr.

 

Φτιάξτε ένα πρωτότυπο ντουλάπι Στερεώστε την βαλίτσα στον τοίχο κάθετα και αμέσως θα έχετε φτιάξει ένα πολύ πρωτότυπο ντουλάπι. Μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα καλλυντικά σας (προσθέτοντας μάλιστα και ένα καθρέπτη στην πίσω πλευρά της «πόρτας» του ντουλαπιού) ή ακόμα και για φαρμακείο στο μπάνιο σας.

 

Δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά Προμηθευτείτε 3-4 vintage βαλίτσες σε παρόμοιες αποχρώσεις και τοποθετήστε τις τη μία πάνω στην άλλη σε μια γωνιά του σπιτιού. Δίπλα μπορείτε να βάλετε μια διακοσμητική σκάλα, μερικά κεριά ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα της προτίμησής σας. Θα δημιουργηθεί έτσι μια πολύ όμορφη διακοσμητική γωνιά.

 

Φτιάξτε ένα coffee table Αν σας αρέσουν τα μοναδικά κομμάτια τότε αυτό το DIY είναι για εσάς.

Μια μεγάλη ξύλινη vintage βαλίτσα μπορεί να γίνει ένα πολύ ιδιαίτερο coffee table για το καθιστικό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την στερεώσετε σε τέσσερα πόδια και να βάλετε αυτό το μοναδικό coffee table στο κέντρο του καθιστικού σας.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ