Άννα Τσουκαλά: Μου έλεγαν «αν δεν μας κάτσεις θα σου κλείσουμε τις πόρτες», μίλησα για την παρενόχληση και θυσίασα την καριέρα μου (βίντεο)

Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι και μου είπαν “τώρα υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη”»

Για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού η Άννα Τσουκαλά,..

Η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αναγκάστηκε να θυσιάσει την καριέρα της όταν μίλησε ανοιχτά.

«Εγώ έχω φοιτήσει σε δύο δραματικές σχολές. Στης Μαίρης Βογιατζή -Τράγκα και μετά στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στο ενδιάμεσο προσπάθησα να βγω στην αγορά εργασίας ως ηθοποιός. Με το που ξεκίνησα να ψάχνω ρόλους μου έλεγαν έλα από το γραφείο να σου δώσουμε τον ρόλο. 

Πήγαινα και μου έλεγαν να κοιμηθώ μαζί τους για να τον πάρω στην τηλεόραση, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έτσι, είπα θα σπουδάσω κι άλλο για να γίνω καλύτερη. Τελειώνω τον Κουν και ξαναβγαίνω στην αγορά εργασίας. 

Όποια δουλειά έψαχνα από τους 50 ανθρώπους που πηγαίναμε μου έλεγαν τα ίδια πράγματα. Κάποια στιγμή ένας πήγε να μου κάνει μεγάλο κακό, πήγε να με πιάσε, να πέσει πάνω μου. 

Πήγα στην αστυνομία να βρω έναν δικό μου άνθρωπο και του τα είπα. Ήρθαν οι διοικητές και μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μας αφήνουν. Άρα, μιλάμε για μεγάλη διαφορά» είπε αρχικά η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από την σειρά «Μη μου λες αντίο». στην οποία έπαιξε την «Μελέκ».

Η ίδια μένει πλέον στο εξωτερικό μαζί με την οικογένειά της και εξομολογήθηκε στην Ναταλία Γερμανού ότι αναγκάστηκε την εποχή εκείνη να πάρει χάπια, αλλά και να θυσιάσει την καριέρα της.

«Μετά ξεκίνησα τους πρώτους πρωταγωνιστικούς μου ρόλους. Σ΄αυτούς τους ρόλους έζησα κι άλλα πεσίματα κι εκεί πήρα τη μεγάλη μου απόφαση. Μου έλεγαν “αν δεν μας κάτσεις” θα σου κλείσουμε τις πόρτες. Σκηνοθέτες και παράγωγοι άνδρες και γυναίκες έχουν σχηματίσει μία κλίκα. Έλεγαν μην πάρετε την Άννα Τσουκαλά, αποκλείστε τη.

Πήρα την απόφαση λοιπόν να μιλήσω κι έτσι θυσίασα την καριέρα μου. Στην εκπομπή του Χαρδαβέλα το 2009 είπα την αλήθεια. Μετά την εξαφάνισαν αυτή τη συνέντευξη, Η μόνη που έμεινε ήταν του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που μίλησα μετά» είπε και πρόσθεσε ακόμα ότι:

 

«Διάλεξα να θυσιάσω την καριέρα μου. Το τι έχω περάσει, το τι δούλεψα σερβιτόρα, υπηρέτρια σε πλούσια σπίτια στο Manhattan. Στις ειδήσεις με έδειχναν ότι είχα τρελαθεί, ότι είχα χαζέψει, οι δημοσιογράφοι με θάψανε.  Το τι ψυχολογικά προβλήματα πέρασα, το τι χάπια πήρα… Και μετά από όλα αυτά κατάφερα με τη βοήθεια του άντρα μου και του Θεού να περάσω στην καλύτερη σχολή εδώ στο Juilliard».

«Αναγκάστηκα να φύγω. Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι και μου είπαν “τώρα υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη”»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ