Story of the day: 8χρονη με σπάνια πάθηση σώθηκε τελευταία στιγμή - Σε όλο τον κόσμο υπήρχε ένας συμβατός δότης για τη μεταμόσχευση της (φωτό)

Η δύναμη ψυχής της μικρούλας.... 

Συγκινητική είναι η ιστορία ενός οκτάχρονου κοριτσιού από το Νιούκαστλ της Αγγλίας, με μια σοβαρή πάθηση στο αίμα. 

Πριν κάποιους μήνες μήνες το μικρό κοριτσάκι ήταν έτοιμο να δεχτεί μεταμόσχευση για να σωθεί, μόνο που ο συμβατός δότης που είχε βρεθεί αποφάσισε τελευταία στιγμή να μην βοηθήσει την Evie Hodgson και την οικογένειά της. 

 

 

 

 

Παρόλα αυτά η μικρούλα και οι γονείς της δεν το έβαλαν κάτω και τον Δεκέμβρη βρέθηκε νέος δότης. 

Την Πέμπτη το πρωί, η μαμά της Tie Hodgson είπε: «Ημέρα μηδέν. Έχουμε καλά νέα και κακά νέα. Τα κύτταρα από τον νέο δότη είναι έτοιμα και περιμένουν την Evie. "Τα κακά νέα είναι ότι παραμλενουν\ κολλημένα στο Λονδίνο και περιμένουν να μεταφερθούν στο Νιουκάστλ με ειδική πτήση.

 

 

 

 

"Το πρόβλημα είναι ότι ο Covid προκάλεσε σημαντικά προβλήματα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πτήση να ακυρωθεί αναφέρει το gazettelive

 

 

 

 

H θαρραλέα μαθήτρια διαγνώστηκε με απλαστική αναιμία, πέρυσι κατά την έναρξη της πανδημίας.

Το κορίτσι τράβηξε την προσοχή όλων των Άγγλων όταν ο ''τέλειος'' δότης της τελευταία στιγμή μετάνιωσε  και οι ελπίδες της για μεταμόσχευση διαλύθηκαν. 

Να σημειώσουμε πως οι γονείς της έχουν δημιουργήσει έναν λογιαριασμό στο Instagram όπου και δημοσιεύουν φωτογραφίες από την περιπέτεια της κόρης τους και ενημερώνουν τον κόσμο για την πορεία της υγείας της. 

Τι είναι η απλαστική αναιμία

Απλαστική αναιμία ή Μυελική δυσπλασία είναι το αναιμικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη όλων των τύπων των κυττάρων του αίματος και μείωση ή εξαφάνιση των κυτταρικών σειρών στο μυελό των οστών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ