Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

9.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάρουν δάνειο 30 ως 50.000 ευρώ - 90% εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου

Τρέχουν τρία προγράμματα αυτή τη στιγμή

 Δάνειο 30 - 50.000 ευρώ και μάλιστα με 90% εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αναμένεται να λάβουν 9.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση που έχει φέρει η πανδημία.

Ειδικόετρα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου.

Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο».

Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη« πρόσθεσε ακόμα προαναγγέλοντας πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

«Πρέπει όλοι να τηρήσουν για να έχουμε διάρκεια. Πρέπει να δουλέψει η αγορά για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί» είπε ακόμα ο υφυπουργός αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς και στα μέτρα για την πανδημία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ