Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη συγκλονίζει: Προτρέπω κάθε αθλητή και αθλήτρια, κάθε νέο & νέα να μιλάει ανοιχτά και άφοβα, να καταγγέλλει την βία (βίντεο)

Τάσσεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου τάσσεται και η Άννα Κορακκάκη με την Ολυμπιανίκη να προτρέπει όλους τους αθλητές, αλλά και τους νέους να μην φοβηθούν και να καταγγείλουν την βία που έχουν υποστεί.

Με ένα δυνατό μήνυμα στα social media η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής λέει σε όλους του νέους και τις νέες να μην φοβηθούν. «Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες».

Ειδικότερα με αφορμή τις αποκαλύψεις που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, η Άννα Κορακάκη θέλησε μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στην σελίδα της στο Instagram να δώσει ώθηση σε όσους φοβούνται, για να λύσουν την σιωπή τους γύρω από την βία που πιθανόν να έχουν υποστεί.

«Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα το οποίο δε σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας.

Όπως καταλαβαίνετε σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης.

 

 

Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι η αποκάλυψε αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της» λέει στο βίντεο της η Άννα Κορακάκη.

Και προσθέτει: «Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές απ' όσους ενδεχομένως φαντάζεται. Να μην φοβάται να το μοιράζεται.

Το βίντεο που ανέβασε η Άννα Κορακάκη

Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες. Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό στο βίωμα της Σοφίας θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερο της αγώνα.

Κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που δε αυτό τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά όμως μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ