"Έφυγε" πλήρης ημερών ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin- H Γαλλία αποχαιρετά έναν μεγάλο άνδρα του πολιτισμού της (φωτό)

Θλίψη για τον μεγάλο σχεδιαστή μόδας... 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών άφησε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Pierre Cardin, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

 

 

Η οικογένειά του ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του στο Γαλλικό πρακτορείο, κάνοντας γνωστό πως πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Neuilly, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι. 

 

 

Ο Cardin υπήρξε ένας από τους κορυφαίους - αν όχι ο κορυφαίος - Γάλλους σχεδιαστές μόδας, ενώ έγινε γνωστός για το avant-garde στυλ του και την αγάπη του στη γεωμετρία και τα έντονα μοτίβα.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by exibart (@exibart)

 

Ένας πραγματικός οραματιστής και ένας μεγάλος άνδρας του πολιτισμού για την Γαλλία.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

Γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο χωριό San Biagio di Callalta της Ιταλίας, κοντά στην πόλη Treviso, όμως σε ηλικία μόλις 2 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία - αν και οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, για να γλιτώσουν από τον φασισμό εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

Η αγάπη του νεαρού Pierre για τα ρούχα και την ραπτική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Μόλις στα 14 του χρόνια, ξεκίνησε να εργάζεται ως μαθητευόμενος ράφτης.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DM_Stil (@dm_stil)

Το 1939, στα 17 του, έφυγε από το σπίτι για να εργαστεί για έναν ράφτη στην πόλη Vichy, όπου ξεκίνησε να δημιουργεί γυναικεία ρούχα, ενώ κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Cardin μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας Paquin - ενώ το 1950 άνοιξε τον δικό του οίκο ξεκινώντας την μεγάλη πορεία του στην υψηλή ραπτική.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gram Tram Cat (@gram_tram)

Η Γαλλική Ακαδημία Τεχνών, με ανάρτησή της στο twitter, επιβεβαιώσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του. 

 

 

Adieu monsieur!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ