Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Παραιτήθηκε η Έλενα Ακρίτα από “Τα Νέα” επειδή της έκοψαν το κείμενο όπου υπερασπιζόταν τον Αλέξη Τσίπρα (Φωτό)

Γιατί έστειλε την παραίτησή της 20 χρόνια μετά την αρθρογραφία της στην εφημερίδα

Το Σάββατο η Έλενα Ακρίτα έκανε γνωστό μέσα από το προσωπικό της προφίλ στα social media πως ένα κείμενο το οποίο είχε στείλει στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τη στήλη που διατηρούσε σε αυτή σε εβδομαδιαία βάση, δεν δημοσιεύτηκε και έτυχε λογοκρισίας.

 

Η δημοσιογράφος ένα 24ωρο μετά, γνωστοποίησε πως παραιτείται από την εφημερίδα καθώς όπως ανέφερε όταν ξεκίνησε σε αυτή πριν από 20 χρόνια, συνάντησε άλλου είδους δημοσιογραφία από αυτή που ασκείται σήμερα.

 

Η παραίτηση της Έλενας Ακρίτα

«'Γείτονες' συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημερίδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.

 

'Γείτονες' μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου. Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες 'γειτόνων', δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.

 

Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Εγώ φοράω τα κόκκινα γοβάκια μου και κλείνω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Την αγάπη μου στους συναδέλφους μου που παραμένουν.

Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει...

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι 'γείτονες'. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα. Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ