Ρεκόρ Γκίνες για την πίτσα των 1000 δολαρίων με τις 254 ποικιλίες τυριών - Την έφτιαξε ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel (φώτο-βίντεο)

Έχει μήκος μόλις 30 εκατοστά 

Πόσα τυριά χωράνε σε μια πίτσα 30 εκατοστών; Σε μια μνημειώδη στιγμή για τους λάτρεις της πίτσας, ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel του εστιατορίου Déliss είναι πλέον κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες ποικιλίες τυριών σε μια πίτσα.

Την περασμένη Δευτέρα, η Guinness World Records ανακοίνωσε ότι ο pizzaiolo που εδρεύει στη Λυών κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ με την πίτσα 30 cm που έφτιαξε με 254 διαφορετικά είδη τυριών.

 Η κρίση βασίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Γάλλο YouTuber ταξιδιών και γαστρονομίας, FlorianOnAir τον Φεβρουάριο, το οποίο καταγράφει τη διαδικασία δημιουργίας της πρωτοποριακής πίτσας του Bruel.

Στο βίντεο, ο Bruel σημειώνει ότι έπρεπε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ μιας πίτσας με 154 είδη τυριών που είχε ένας Αυστραλός, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τo NY Post ο Γάλλος μάγειρας του  Déliss ’Pizza, δήλωσε ότι το ρεκόρ Γκίνες είναι ένας τίτλος που έπρεπε να κερδίσει η Γαλλία με την μακρά και ξεχωριστή γαστρονομική της παράδοση.

Στο βίντεο ο Bruel ζυγίζει προσεκτικά ένα- ένα τα είδη τυριών , τα οποία προέρχονται όλα από τη Γαλλία, και ύστερα τα τοποθετεί στην πίτσα. 

Για το νόστιμο έργο του που διήρκεσε δύο ώρες ο Bruel χρησιμοποίησε τυριά συνολικού βάρους 800 γραμμαρίων.

Παρόλο που ο πλήρης κατάλογος των τυριών που περιέχει η πίτσα δεν δημοσιεύθηκε o Bruel ισχυρίζεται ότι κάθενα από αυτά στοιχίζει 4 δολάρια άρα η πίτσα στο σύνολο της στοίχισε 1000 δολάρια περίπου.

Η πίτσα των 254 τυριών  και δεν έχει συμπεριληφθεί στο μενού του Déliss. Μόνο μερικοί τυχεροί πελάτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν την πολυτελή γαστρονομική εμπειρία καταβάλλοντας περίπου 60 δολάρια ανά τεμάχιο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ