Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Θετικά στον κορωνοϊό τα νεκρά & ζωντανά μινκ από το εκτροφείο του Βοΐου- Ελέγχονται όλες οι φάρμες της Β. Ελλάδας (βίντεο)

Ανησυχία από τα κρούσματα κορωνοϊού σε μινκ και εκτροφείς στη Δυτική Μακεδονία... 

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν όλα τα δείγματα από τα νεκρά, αλλά και από τα ζωντανά γουνοφόρα ζώα της φάρμας σε περιοχή του Βοΐου, στην οποία έχουν βρεθεί ήδη θετικοί ο ιδιοκτήτης-εκτροφέας, αλλά και συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τα δείγματα εστάλησαν άμεσα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε εργαστήρι της Θεσσαλονίκης, όπου αναλύθηκαν κατά προτεραιότητα και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, με όλα τα δείγματα να είναι θετικά.

 

 

 

Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η θανάτωση όλων των ζώων στο εν λόγω εκτροφείο, μια απόφαση, πάντως, η οποία θα ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί πως χθες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 10 εργαζόμενοι σε φάρμες εκτροφής μινκ στην Καστοριά, μετά από τη διενέργεια rapid tests.

 

 

 

 Συνολικά από το συνεργείο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκαν 91 rapid tests, μετά από τον εντοπισμό ενός εκτροφέα θετικού στον κορωνοϊό, στη φάρμα του οποίου στη Σιάτιστα, βρέθηκαν νεκρά ζώα με συμπτώματα Covid-19. 

Σήμερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ελέγχονται για κορωνοϊό όλοι οι εκτροφείς μινκ στις φαρμές του δήμου Βοΐου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ