Μας έλειψες βρε, ναι! Ο Άκης Πετρετζίκης ξεκινάει την καραντίνα Νο 2! - Με soft cookies, μαλακά, μαλακά (Βίντεο)

Υπέροχη συνταγή! 

Ο Άκης Πετρετζίκης ακολουθεί με ευλάβεια τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου, μένει σπίτι, δεν κυκλοφορεί και ναι, μαγειρεύει…

Ο Άκης δημιουργεί, μαγειρεύει και ανακαλύπτει καινούριες ιδέες και συνταγές.

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας και βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του, προκειμένου να προφυλαχθεί όσο μπορεί από το φονικό ιό, που έχει πάρει την μορφή πανδημίας στην χώρα μας.

Ωστόσο, ως λάτρης των social media, ο γοητευτικός chef δεν σταματά να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους τις συνταγές τους, φωτογραφίες από τα λαχταριστά πιάτα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος, αλλά και τις μυστικές του συμβουλές μαγειρικής.

Αυτή τη φορά, ο αγαπημένος μας σεφ έφτιαξε “ Soft cookies”.

Συστατικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
  • Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
  • Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ