Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο - Είχαν βρεθεί θετικά τρία άτομα (βιντεο)

Ο θάνατος του άνδρα αποδίδεται σε αυτοκτονία με κυνηγετική καραμπίνα

Τέλος έδωσε στη ζωή του, το πρωί της Τετάρτης, ο 41χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Ο Δημήτρης Καμπανάρος αυτοκτόνησε στο σπίτι του.

Ο θάνατος του άνδρα αποδίδεται σε αυτοκτονία με κυνηγετική καραμπίνα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα του βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα.

Το προηγούμενο Σάββατο στο γηροκομείο είχαν εντοπιστεί τρία θετικά κρούσματα του ιού.

 

 

 

Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Θετικές στον ιό είχαν εντοπιστεί δύο εργαζόμενες και μία ηλικιωμένη τρόφιμος της δομής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη:

 

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δημήτρη Καμπανάρου, ο...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλαφατέλης στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

 

«Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δημήτρη Καμπανάρου, ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη».

Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία.  

Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση.

Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν. Καλό Παράδεισο να έχει...»

Η τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ο 41χρονος ήταν μια ημέρα αφότου είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι είχε διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο κ. Καμπανάρος, μιλώντας στις 2 Οκτωβρίου στο Mega είχε επισημάνει εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, την αναγκαιότητα διάθεσης δωρεάν τεστ Covid-19 για το Προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

 

Όπως θα δείτε και εσείς είχε κάνει γνωστό ότι δεν γινόντουσαν επαρκή τεστ στους οίκους ευγηρίας ενώ είχε καταγγείλει ότι από τον περασμένο Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είχαν γίνει τεστ μία ή δύο φορές όταν στο εξωτερικό γίνονται δύο κάθε μήνα, αναδεικνύοντας έτσι μια σημαντική πτυχή του προβλήματος. 

Λάτρευε τους ηλικιωμένους 

Για την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο μίλησε στο Mega ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας. 

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Προσαλίκας.

«Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης. Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό», επεσήμανε ακόμη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα είχε μιλήσει πριν λίγες μέρες στον ANT1 λέγοντας ότι «στις 16 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ ήρθε εδώ και έκανε το πρώτο τεστ σε όλους τους εργαζομένους μου, οι οποίοι ήταν αρνητικοί. Εγώ στις 6 Οκτωβρίου κάλεσα τον ΕΟΔΥ και με δική μου πρωτοβουλία κάλεσα τον ΕΟΔΥ να έρθει να μας ελέγξει ξανά και όντως ήρθαν να μας ελέγξουν. Αν εγώ δεν τους είχα καλέσει, κανείς δεν θα ερχόταν γιατί κανείς τώρα δεν έχει συμπτώματα. Στις 15 Οκτωβρίου ήρθε ο ΕΟΔΥ και βρέθηκε μία εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό με rapid test», είχε πει ο ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ