Οι καλύτερες εκδηλώσεις για να απολαύσετε την αυγουστιάτικη ''μπλε'' πανσέληνο...

«Μπλε» πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού, η οποία μάλιστα θα είναι και η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα.Εσείς πώς θα αποχαιρετήσετε το φετινό καλοκαίρι;

«Μπλε» πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού, η οποία μάλιστα θα είναι και η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα.

Η πρώτη ήταν στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη, και πιο «σπάνια», στις 31. Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μια νύχτα, αλλά για χρόνια.


Εσείς πώς θα αποχαιρετήσετε το φετινό καλοκαίρι;


Ηρώδειο με αυγουστιάτικη πανσέληνο και Μάριο Φραγκούλη!

O Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού υπό το φως της Πανσελήνου και τραγουδά με την αισθαντική φωνή του για όλα τα Όμορφα Πράγματα που φωτίζουν τις ζωές μας, σε μια σπάνια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα».





2012 ''εθελοντές'' θα χορέψουν συρτάκι επί 5 λεπτά για να μπουν στο Γκίνες και να προβάλουν τον Βόλο!

Oι ρυθμοί του Ζορμπά θα ηχήσουν στην παραλία του Βόλου στις 31 Αυγούστου και 2012 άνθρωποι θα χορέψουν συρτάκι για πέντε συνεχόμενα λεπτά με σκοπό να μπουν στο βιβλίο του Γκίνες με τα παγκόσμια ρεκόρ. Στον Βόλο θα βρίσκεται και ένας Άγγλος κριτής με μία ομάδα της επιτροπής, ο οποίος θα πιστοποιήσει επίσημα το ρεκόρ και θα δώσει πιστοποιήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες από την Ακαδημία του Γκίνες.


Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών!

Νυχτερινή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός» από αρχαιολόγους του Μουσείου. Ώρα έναρξης 8.30 μμ.

Μουσική παράσταση στο ειδυλλιακό αίθριο από το Guitarte Ensemble. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα αρχαίας ελληνικής μουσικής, καθώς και μουσική των Μάνου Χατζιδάκι και Φίλιππου Τσαλαχούρη από παραστάσεις του αρχαίου δράματος. Ώρα έναρξης 9.30 μμ.





Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ