Χαμηλότοκα δάνεια 1,5 δισ. ευρώ από 26 Οκτωβρίου- Ποιοι τα δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το ποσό αυτό θα μοιραστεί μέσω της 3ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής... 

170.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει την αρχική αίτηση στην  πλατφόρμα my business support της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν προθεσμία μέχρι τις 26 Οκτωβρίου για να καταθέσουν την οριστική τους αίτηση ώστε να λάβουν μερίδιο από το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο σχετικό ΦΕΚ, τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν μέσω της 3ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω της πλατφόρμας my business support πιθανότατα από σήμερα ενώ οι πρώτες πληρωμές είναι πιθανό να γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα ελάχιστα ποσά δανεισμού είναι τα εξής:

α) 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που δεν απασχολούν εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Αυγούστου 2020,

β) 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν έναν (1) έως πέντε (5) εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Αυγούστου 2020,

γ) 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν έξι (6) έως είκοσι (20) εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Αυγούστου 2020,

δ) 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν είκοσι ένα (21) έως πενήντα (50) εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Αυγούστου 2020,

ε) 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των πενήντα (50) εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Αυγούστου 2020.

Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τα εν λόγω χαμηλότοκα δάνεια.

Τα ελάχιστα ποσά δανεισμού ισχύουν μόνο για όσους επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν έχουν ήδη εκταμιεύσει χρήματα από την 1η και τη 2η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Επίσης, προβλέπεται και πάλι δυνατότητα "κουρέματος" του δανείου σε ποσοστό 30-40% για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν και το 2021 μεγάλη μείωση εσόδων ή για τις εταιρείες με πάνω από 20 άτομα προσωπικό οι οποίες θα κρατήσουν σταθερό αριθμό εργαζομένων και την επόμενη χρονιά.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η αποπληρωμή των δανείων θα γίνει από το 2022 και μετά σε 40 δόσεις με επιτόκιο κάτω του 1%.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ