Θέλετε να αδυνατίσετε; Μην νιώθετε ενοχές για τα γλυκά!

Την επόμενη φορά που θα προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μεγάλο κομμάτι κέικ βεβαιωθείτε ότι θα απολαύσετε μέχρι και το τελευταίο ψίχουλο!

Την επόμενη φορά που θα προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μεγάλο κομμάτι κέικ βεβαιωθείτε ότι θα απολαύσετε μέχρι και το τελευταίο ψίχουλο!



Ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι όσοι χαίρονται όταν καταναλώνουν μία -ελαφρώς- απαγορευμένη τροφή είναι πιθανότερο να παραμείνουν αδύνατοι. Αντίθετα, όσοι αισθάνονται ενοχές έχουν περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν. Μάλιστα, οι γυναίκες διακατέχονται από περισσότερο ενοχικά αισθήματα σε σχέση με τους άντρες όσον αφορά το φαγητό.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Appetite και δείχνουν ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις νόστιμες λιχουδιές, όπως ένα κέικ σοκολάτας, είναι εξίσου σημαντικός με την καταμέτρηση των θερμίδων, όταν πρόκειται για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Canterbury στη Νέα Ζηλανδία θέλησαν να διαπιστώσουν αν οι ενοχές που δημιουργεί ένα κέικ σοκολάτας μπορούν να λειτουργήσουν ως κίνητρο για τη βελτίωση του ελέγχου του σωματικού βάρους ή υπονομεύουν την αποφασιστικότητα όσων ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ