26χρονη Αμερικανίδα μετέδωσε τον κορωνοϊό σε 22 άτομα σε πόλη της Γερμανίας – Είχε κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Η 26χρονη «έσπασε» την καραντίνα και πήγε σε μπαρ

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν στη Βαυαρία λόγω μιας 26χρονης Αμερικανίδας η οποία φέρεται να έγινε η αιτία της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, εργάζεται σε ξενοδοχείο για Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία και είχε επιστρέψει στη χώρα μετά από ταξίδι στην Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, η γυναίκα υποβλήθηκε σε τεστ στις 8 Σεπτεμβρίου αφού παρουσίασε συμπτώματα του Covid-19. Αν και της δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, η ίδια όχι μόνο τις αγνόησε αλλά βγήκε για βόλτα σε μπαρ και μπυραρίες. Το επόμενο πρωί το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

 

«Παρά το ό,τι είχε συμπτώματα και της είχαν δοθεί οδηγίες να παραμείνει σε καραντίνα αυτή επέλεξε να διασκεδάσει. Είμαι οργισμένος με τη νεαρή αυτή κοπέλα. Έχει μολύνει τουλάχιστον 22 Αμερικανούς. Θα είναι ηράκλειο έργο να βρούμε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή και να τους ενημερώσουμε» δήλωσε περιφερειακός σύμβουλος.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νομικές συνέπειες για την 26χρονη αν αποδειχθεί ότι αγνόησε τις οδηγίες. «Θα της επιβληθεί βαρύ πρόστιμο. Τέτοια ανευθυνότητα πρέπει να τιμωρείται ξεκάθαρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Για την ώρα, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο αν η 26χρονη νόσησε με κορωνοϊό στην Ελλάδα ή στη Γερμανία όπου ζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ