Προετοιμασίες για τη διάδοχη στη Βόρεια Κορέα; - «Χειρότερη κι από τον Κιμ Γιονγκ Ουν η αδελφή του» (Φωτό)

«Ίσως αποδειχθεί πιο άγρια και πιο τυραννική από τον αδελφό, τον πατέρα ή τον παππού της» 

Στην αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ, την επονομαζόμενη "πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας", έδωσε μέρος των εξουσιών του ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να ελαφρύνει τον φόρτο εργασιών που αναλαμβάνει ο ίδιος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών από τη Νότια Κορέα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chang Song-min, former aide to South Korea’s late president Kim Dae-jung, said the North Korean leader’s powers were now being transferred to his sister. He claimed to have received the information from a source in China. He told South Korean media: ‘I assess him to be in a coma, but his life has not ended. #KimJongun‘inacomaashetransferredpowertohissister

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BGTV NEWS (@bgtvnews) στις

Δείτε επίσης: Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με Νοτιοκορεάτη διπλωμάτη – Η αδελφή του έτοιμη για να αναλάβει τα ηνία της Βόρειας Κορέας (Φωτό)

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να είναι σε κώμα πληθαίνουν, ενώ η αδελφή του προβάλλεται ως η επόμενη διάδοχος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

È in coma... Natra vota! #dittatura #misteri #coreadelnord #kimjongun #arusta' #passaggiodiconsegne #svolta #kimyoojung

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giuseppe Galizia (@giuseppe_galizia) στις

Καθηγητής στη Σχολή Φλέτσερ Νομικής και Διπλωματίας του Πανεπιστημίου Ταφτς, ο Σουνγκ Γιον Λι θεωρεί υπερβολικά τα δημοσιεύματα για τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα, αλλά όπως λέει είναι σαφές ότι η Κιμ Γιο Γιονγκ προωθείται για να αναλάβει εξουσίες, προβλέποντας ότι θα αποδειχθεί «στυγνή δικτάτορας».

«Δεν θα το παίξει καλή για να κερδίσει σε αξιοπιστία και σεβασμό, αλλά θα είναι στυγνή δικτάτορας για τον λαό της και αξιόπιστη πυρηνική απειλή για τις ΗΠΑ», δήλωσε στη New York Post. «Ίσως αποδειχθεί πιο άγρια και πιο τυραννική από τον αδελφό, τον πατέρα ή τον παππού της», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αν διαδεχθεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν η Γιο Γιονγκ θα πρέπει να είναι αδίστακτη, «ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια της εξουσίας της».

Τι γνωρίζουμε για την Κιμ Γιο Τζονγκ…

Δεσμοί αίματος πρέπει να ενώνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τονδιάδοχό του στην ηγεσία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Και αν και έχει παιδιά με τη σύζυγό του αυτά είναι ακόμη πολύ μικρά για να αναλάβουν την εξουσία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BREAKING: KIM YO-JONG SENDS THANKS TO PUTIN FOR RUSSIA’S GIFT OF FRAGRANT TEA #breakingnews #northkorea #kimjongun #TeaNeverTastedSoGood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Snafu Times (@thesnafutimes) στις

Οπότε ο κλήρος πέφτει στην αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας, την πανίσχυρη Κιμ Γιο Τζονγκ. Η αδελφή του Κιμ, φέρεται να εκπαιδεύεται και να προορίζεται εδώ και χρόνια, ώστε να υπηρετήσει ως διάδοχός του σε περίπτωση ιατρικών προβλημάτων του ή θανάτου του, ώσπου ο γιος του να μεγαλώσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι μορφωμένη και καταρτισμένη.

Παραμένει ακλόνητη δίπλα στον αδελφό της, αδιαλείπτως, ενώ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύνοδο ΗΠΑ-Βορείου Κορέας αλλά και στην κορεατική σύνοδο. Ήταν το 2002 που ο αείμνηστος πατέρας της Κιμ Γιονγκ Ιλ με περηφάνια είχε δηλώσει ότι η μικρότερη κόρη του ενδιαφέρεται για την πολιτική, είπε ο αναλυτής Μπρους Μπένετ σημειώνοντας ότι "ήθελε να έχει εξουσία και αρμοδιότητες στη Βόρεια Κορέα και ακόμη περισσότερο ήθελε να κάνει καριέρα στην πολιτική της χώρας".

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε το 2017 ενώ ο άλλος αδελφός τους Κιμ Γιονγκ Τσολ θεωρείται ακατάλληλος για διάδοχος. Έτσι, το βάρος πέφτει στις πλάτες της 32χρονης φιλόδοξης πολιτικού. Έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή σκακιέρα το 2018 εκπροσωπώντας τη χώρα της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, στην ορεινή πόλη Πιόνγκτσανγκ.

Συναντήθηκε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο παραδίδοντάς του μήνυμα από τον αδελφό της προσκαλώντας τον σε σύνοδο και παράλληλα εκφράζοντάς του την ελπίδα οι δυο τους να συναντηθούν σύντομα. Η παρουσία της στη γείτονα χώρα ήταν υψηλού συμβολισμού καθώς πρώτη φορά μέλος της οικογένειας του Κιμ επισκεπτόταν τη Νότια Κορέα.

Υπάρχουν βέβαια και οι αναλυτές που θεωρούν ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα ανεχθεί μία γυναίκα στην εξουσία σε περίπτωση που πεθάνει ο Κιμ, καθώς δεν μπορεί να γίνει ο "πατέρας του έθνους". Επίσης, λένε πως αν δεν γίνει αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος δεν θα έχει την απαιτούμενη εξουσία να αναλάβει και να διατηρήσει την ηγεμονία της.

Φέρεται να είναι παντρεμένη από το 2014 με τον Τσο Σονγκ, ενώ δεν είναι γνωστό αν έχει παιδιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα στοιχεία της γέννησής της αν και η Βικιπαίδεια αναφέρει ότι γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1987.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ