Αλεξέι Ναβάλνι: Σε νοσοκομείο στο Βερολίνο μεταφέρθηκε σε κώμα ο αντίπαλος του Πούτιν - Τον δηλητηρίασαν με τσάι (φωτό - βίντεο)

Σε σταθερή, αλλά σοβαρή κατάσταση ο 44χρονος άνδρας

Με ειδική πτήση μεταφέρθηκε στο Βερολίνο, σε κωματώδη κατάσταση, ο Αλεξέι Ναβάλνι, o πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από δηλητηρίαση από τσάι. 

 

 

Η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιάρμις, επιβεβαίωσε, μέσω twitter, την άφιξή του στη Γερμανία, πριν από δύο ώρες περίπου, ενώ τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

 

 

 

 

Ενώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπιλντ Γιάκα Μπιζίλ, ιδρυτή της οργάνωσης "Σινεμά για την ειρήνη", στο CNN«Η κατάσταση του Ναβάλνι ήταν σταθερή, τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά την προσγείωση». 

 

 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα όταν το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με την Γιάρμις. "Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε", σημείωσε η ίδια στο μήνυμά της.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία - Βίντεο ντοκουμέντο : Ο εχθρός του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, σφαδάζει από πόνους - Δηλητηριασμένος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

 

 

Η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ το νοσοκομείο Charite Berlin επιβεβαίωσε πως ο 44χρονος Ρώσος μεταφέρθηκε εκεί για θεραπεία.

Να σημειωθεί πως ο Ναβάλνι ταξίδεψε στη Γερμανία μετά από σχετική άδεια που δόθηκε από τους γιατρούς του στη Ρωσία, ενώ ο γιατρός του, Anatoly Kalinichenko, στο νοσοκομείο της Σιβηρίας όπου νοσηλευόταν αρχικά, ανέφερε, μιλώντας στο TASS, πως δεν βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου στον οργανισμό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ