7 ασιατικά φρούτα τόσο εξωτικά και πανέμορφα, έτσι για δοκιμή

Η ασιατική ήπειρος, εκτός από noodles και sushi προσφέρει και άλλες κρυμμένες χαρές, όπως για παράδειγμα το υπέροχο mango αλλά και πολλές εκπλήξεις, όπως μια γευστική εμπειρία με ένα... durian! Ας δούμε όμως, ποια είναι τα 7 δημοφιλέστερα φρούτα της Ασίας και πώς είναι το κάθε ένα από αυτά...

Η ασιατική ήπειρος, εκτός από noodles και sushi προσφέρει και άλλες κρυμμένες χαρές, όπως για παράδειγμα το υπέροχο mango αλλά και πολλές εκπλήξεις, όπως μια γευστική εμπειρία με ένα... durian! Ας δούμε όμως, ποια είναι τα 7 δημοφιλέστερα φρούτα της Ασίας και πώς είναι το κάθε ένα από αυτά...

Dragonfruit

Ή αλλιώς pitaya. Η όψη του σε προϊδεάζει για κάτι συναρπαστικό, αλλά μάλλον, πρόκειται για ένα από τα πιο... άνοστο τα φρούτα που θα δοκιμάσετε στη ζωή σας. Με μια γεύση κάπως ανιαρή, σαν μια γλυκιά ρίζα, πιο πολύ σε ταλαιπωρεί για να το καθαρίσεις, παρά σε συναρπάζει όταν το γεύεσαι.

Mango

Το μέγεθος  ενός αυθεντικού mango είναι πολύ μικρότερο από αυτά που έχουμε συνηθίσει στα ελληνικά supermarket και η γεύση του είναι πολύ πιο δυνατή. Η λέξη προέρχεται από την διάλεκτο Tamil και το συγκεκριμένο φρούτο μας έχει κερδίσει, όχι μόνο με τη γλυκιά του εκδοχή, αλλά και με την αλμυρή του προσθήκη στα chutneys που συνοδεύουν εξαιρετικά τα κρεατικά μας.

Papaya

Όπως και το mango, κυκλοφορεί σε 2 εκδοχές, αυτή του άγουρου πράσινου φρούτου κι αυτή του ώριμου γλυκού.  Ζουμερή γεύση, με ένα φοβερά ιδιαίτερο άρωμα, μπορεί να συνδυαστεί σε σαλάτες, σάλτσες αλλά και γιατί όχι, σε μαγειρευτά.

Pomelo

Είναι μια διαφορετική έκδοση ενός μεγάλου grapefruit, που δεν αφήνει όμως, πικρή επίγευση, αν και σε πολλά μοιάζει με αυτό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κάνει έναν εξαιρετικό χυμό για το πρωινό μας.

Mangosteen

Όμορφη δαμασκηνί φλούδα με ένα χαριτωμένο κοτσάνι, που μέσα της κρύβει μικρές μπουκιές γλύκας. Άρωμα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε βανίλια και mango και γεύση ιδιαίτερα φίνα. Το mangosteen είναι από τις top επιλογές της Ασίας ειδικά όταν καταναλώνεται ως χυμός.

Rambutan

Ίσως το πιο εύγεστο από όλη την περίεργη γκάμα ασιατικών φρούτων. Μπορεί η όψη του να είναι αγκυλωτή και να φοβίζει, η γεύση του όμως, είναι ασυναγώνιστη. Μια μικρή, δροσερή μπαλίτσα με νόστιμη γεύση και εξαιρετικό άρωμα.

Durian

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Εδώ σταματούν όλα… Θεωρείται το delicatessen των φρούτων, απαιτείται ειδική άδεια για να μπορείς να πουλάς το συγκεκριμένο φρούτο και οφείλεις να διαθέτεις ειδικό χώρο για την... κατανάλωσή του. Τρώγεται ως φρούτο, σαν αλμυρή προσθήκη σε φαγητό, σε σάλτσα, σαν παγωτό... Οι παραλλαγές του είναι μπόλικες, αλλά η γεύση και η οσμή του πραγματικά σε αφήνουν άφωνο.  Η υφή του μοιάζει με αυτή του βουτύρου ή του αβοκάντο και η γεύση του κάτι μεταξύ σκόρδου και μπρι. Είναι για πολύ δύσκολους «λύτες» κι ίσως, είναι ένα μυστήριο το πώς μπορούν να το καταναλώνουν οι κάτοικοι της Ασίας με τόσο πάθος. Θέλει αλήθεια, μεγάλη προσπάθεια για να το... αντέξει κανείς!

clickalife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ