Σπύρος Σούλης: Δείτε 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με πατάτες

Μοναδικές χρήσεις για ένα προϊόν που όλοι έχουμε σπίτι μας

Εάν το μόνο που ξέρετε να κάνετε με τις πατάτες από τότε που ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας τις έφερε στην Ελλάδα από την Ευρώπη είναι να τις τηγανίζετε έχετε μείνει έτη φωτός πίσω.

 Καποδίστριας κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του έκρινε πως οι πατάτες θα ήταν μια θρεπτική βασική τροφή για το φτωχό ελληνικό λαό και εδώ που τα λέμε σοφά έπραξε.

Το μυαλό του Καποδίστρια όταν εισήγαγε στην χώρα μας την πατάτα σίγουρα δεν σκέφτηκε ότι εκτός από τη βρώσιμη ιδιότητά της θα μπορούσε στις μέρες μας να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Από το γυάλισμα των ασημικών και τον καθαρισμό των παπουτσιών υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος την αμυλούχα σύνθεσή της.

Σας παρουσιάζουμε 6 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες εκτός από το να τις φάτε.

Όταν το φαγητό είναι αλμυρό Αν ξεχαστήκατε και σας έπεσε λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό μην ταράζεστε η πατάτα θα σας δώσει τη λύση. Κόψτε μερικά κομμάτια ωμής πατάτας σε μορφή κύβου και ρίξτε τα στο φαγητό. Τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν το περιττό αλάτι και κανείς δε θα καταλάβει την «πατάτα» σας!

Καθαρίστε τα ασημικά σας  Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει από τον καιρό η λύση βρίσκεται στην πατάτα. Πλέον δεν θα ντρέπεστε να σερβίρετε το τσάι στους φίλους σας γιατί θα κάνετε τα ασημικά σας να γυαλίζουν με βραστές πατάτες. Η διαδικασία απλή. Βράστε μερικές πατάτες και μόλις λιώσουν για τα καλά τρίψτε τα ασημικά σας. Αφού τα τρίψετε θα γυαλίσουν ως δια μαγείας και πλέον θα προσφέρονται για καφέ και… συμπάθεια!

Τέλος τα πρησμένα μάτια Τι και αν σας έχουν καταβάλει οι κραιπάλες και τα ξενύχτια και τα μάτια σας δείχνουν «κομμένα» από την έλλειψη ύπνου, η πατάτα είναι εδώ για εσάς. Αυτό που μπορεί να σας προσφέρει ένα πολύωρος και ξεκούραστος ύπνος μπορείτε να το βρείτε από την πατάτα… Μην ξοδεύετε ένα σωρό χρήματα σε ακριβές κρέμες του εμπορίου για το πρήξιμο των ματιών σας βάλτε κομμάτια πατάτας στα μάτια σας. Κόψτε την πατάτα σε ροδέλες και βάλτε την στα μάτια σας για λίγα λεπτά και το πρήξιμο θα φύγει μακριά.

Γυαλίστε τα παπούτσια σας Αν τα δερμάτινα παπούτσια σας είναι θαμπά και σκονισμένα μπορείτε να τα γυαλίσετε με μια πατάτα. Κόψτε την πατάτα στη μέση και απλά τρίψτε την στα δερμάτινα παπούτσια σας μέχρι να γυαλίσουν. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό και επαγγελματικό καθώς θα μοιάζουν σαν να τα γυαλίσατε με βερνίκι παπουτσιών, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα χέρια σας Αν σας αρέσει να φτιάχνετε σούπες καρότου ή τρελαίνεστε για σαλάτα παντζάρια αλλά έχετε ως μόνιμο άγχος πως θα καθαρίσετε τα χέρια σας μετά το μαγείρεμα δεν έχετε παρά να «απευθυνθείτε» στην πατάτα. Κόψτε την πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τα χέρια σας καλά μέχρι να φύγουν οι λεκέδες. Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό καθώς τα χέρια σας θα αποκτήσουν την περασμένη «αίγλη» τους!

Κομπρέσα από πατάτα Ως γνωστών οι πατάτες αποθηκεύουν καλά τόσο τη θερμότητα όσο και την ψύξη. Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε μια ζεστή κομπρέσα δεν έχετε παρά να βράσετε μια πατάτα και να την τυλίξετε σε μια πετσέτα και κατ’ ευθείαν στην περιοχή που έχετε το πρόβλημα. Αντίστοιχα μπορείτε να πράξετε αν θέλετε μια κρύα κομπρέσα παγώνοντας στην κατάψυξη την πατάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ