Good news: Μόλις βγήκε από μαιευτήριο ο Τίο , που γεννήθηκε 1 κιλό εν μέσω κορωνοϊού (φωτό)

Δύο ώρες μετά την έναρξη του τοκετού ο Τίο γεννήθηκε με βάρος μόλις ένα κιλό...

Στο απόγειο της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βρετανία, τον Απρίλιο, όταν εκατοντάδες άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά από την COVID-19, η Κίρστι Άντερσον μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει το αγοράκι της τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Δύο ώρες μετά την έναρξη του τοκετού ο Τίο γεννήθηκε με βάρος μόλις ένα κιλό και εισήχθη στην εντατική μονάδα νεογνών του τμήματος μαιευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο του Μπάρνλεϊ, στη βόρεια Αγγλία.

Στον πατέρα του, τον 35χρονο Λίον Σταμπς, επιτράπηκε να δει την Κίρστι 20 λεπτά πριν ξεκινήσει ο τοκετός και για μία ώρα μετά την γέννηση του Τίο προτού του ζητήσουν να επιστρέψει στο σπίτι τους.

 

Η αφοσίωση των γονιών στο νεογέννητο γιο τους

Κατά τις δύσκολες εβδομάδες που ακολούθησαν την γέννηση του Τίο στις 20 Απριλίου οι γονείς επισκέπτονταν εκ περιτροπής τον γιο τους που μέρα με την μέρα δυνάμωνε μέσα στην θερμοκοιτίδα του. 

Την περίοδο εκείνη ένας φωτογράφος του Reuters απαθανάτισε τον μικροσκοπικό και κοκαλιάρη Τίο να παραδίδεται στην μητέρα του από μία νοσηλεύτρια με μάσκα και γάντια, μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες αλλά και στις διεθνείς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Ήταν μια απολύτως φρικτή περίοδος, θυμάται η 33χρονη Κίρστι. Εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορούσαν να δουν τον Τίο όλα τα μέλη οικογένειας μαζί.

Η συγκινητική επιστροφή στο σπίτι

Αλλά αυτή την εβδομάδα, ο Τίο, ο οποίος σήμερα ζυγίζει 2 κιλά και 800 γραμμάρια, επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι του όπου θα συναντήσει για πρώτη φορά από κοντά τον αδελφό του, τον 16 μηνών Άρλο αναφέρει το ΑΠΕ.

«Είναι υπέροχος, τα πήγε τόσο καλά», είπε η μητέρα στο Reuters καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο με τον Τίο και τον Λίον. «Απίστευτο, απολύτως απίστευτο. Ανυπομονώ να τον δει ο αδελφός του», είπε η Κίρστι. 

Καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό που τον φρόντισε τον αποχαιρετούσε, δακρυσμένη η Κίρστι εξήρε το έργο τους και ό,τι έκαναν για εκείνη.

«Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά. Βρίσκονται εδώ για να φροντίσουν τα μωρά αλλά φροντίζουν και εσένα. Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να τους ευχαριστήσω. Είναι υπέροχοι», λέει η Κίρστι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ