Γ. Μαγιορκίνης - Κορωνοϊός: Υπάρχει χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων - Εντός του καλοκαιριού το δεύτερο κύμα (Βίντεο)

"Σκοπός είναι η πρόληψη ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού"

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έλευση ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, κρούει ο καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε πως η έλευση ενός δεύτερου κύματος πανδημίας εδράζεται στο κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

 

«Πράγματι υπάρχει μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων αυτό το διάστημα. Αν συνεχιστεί αυτή η χαλάρωση, αυξάνεται η πιθανότητα έλευσης δεύτερου κύματος κορονοϊού» είπε δίχως να αποκλείσει, το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό εντός του καλοκαιριού.

 

Εστιάζοντας στη στρατηγική του ΕΟΔΥ για τα τεστ ανά την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «σκοπός είναι η πρόληψη ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού».

 

Αναφερόμενος περίπτωση της Ξάνθης, εξήγησε ότι πραγματοποιούνται μαζικά τεστ για κορονοϊό στην περιοχή, λόγω των θανάτων που καταγράφηκαν.

 

«Σε καμία άλλη περιοχή δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός θανάτων σε λίγες μέρες. Δεν γίνεται μια περιοχή να είναι γεμάτη κρούσματα και να μην έχει θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεταμένη η επιδημία στην περιοχή.

 

Αυτό που βλέπουμε στην Ξάνθη, είναι έλευση δεύτερου κύματος κορονοϊού, αλλά σε τοπικό επίπεδο» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ