Η Ντίνα Νικολάου μας συμβουλεύει: Μην πετάτε τις φλούδες πατάτας - Δείτε πως θα τις αξιοποιήσετε!

6 τρόποι να σας φανούν χρήσιμες οι φλούδες της πατάτας...

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε πατάτες, μην πετάξετε αμέσως τις φλούδες στα σκουπίδια! Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε…

1-Γυαλίστε τις ανοξείδωτες συσκευές
Η φλούδα της πατάτας μπορεί να καθαρίσει μόνο με ένα πέρασμα τις ανοξείδωτες συσκευές. Απλά τρίψτε ελαφρά τη φλούδα πάνω στη συσκευή που θέλετε να καθαρίστε για να δείτε το φοβερό αποτέλεσμα.

2-Φυτέψτε πατάτες
Αν έχετε κάποιες φλούδες που έχουν ήδη φυτρώσει, χρησιμοποιήστε τες για να καλλιεργήσετε εσείς άλλες πατάτες! Για όσους αγαπούν την κηπουρική είναι μια καλή ιδέα.

3-Καθαρίστε το λάδι
Αν έχετε τηγανίσει και έχει μυρίσει όλο το σπίτι, βάλτε μέσα στο λάδι μερικές φλούδες πατάτας που θα έχετε πλύνει καλά. Ένα καλό κόλπο για να αποφύγετε τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

4-Θεραπεύει το κάψιμο
Η πατάτα περιέχει άμυλο και έχει την ιδιαιτερότητα να απορροφά πολύ γρήγορα. Βάλτε μια χοντρή φλούδα πάνω στο καμένο δέρμα  και θα δείτε πως θα ανακουφιστείτε αμέσως από τον πόνο. Φροντίστε να αλλάζετε συχνά τις φλούδες μέχρι να σταματήσει ο πόνος.  Με το ίδιο κόλπο μπορείτε να αντιμετωπίσετε και τα εγκαύματα από τον ήλιο!

5-Κατά της κούραση
Οι φλούδες φαίνονται επίσης πολύ αποτελεσματικές αν τις βάλετε κάτω από τα μάτια, για να «εξαφανίσετε» τους μαύρους κύκλους.

6-Ετοιμάστε τραγανά πατατάκια
Έχετε ποτέ σκεφτεί να τηγανίσετε τις φλούδες πατάτες σε τραγανά πατατάκια; Τολμήστε το! Προσθέστε και μερικά μπαχαρικά και αλάτι και θα γίνουν σούπερ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ